Буферизація екрана та клавіатури, Детальна інформація

Буферизація екрана та клавіатури
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 5.8
Скачувань: 1416
При виконанні eof комп'ютер чекає натискань на клавіші. Запрошення до введення числа на екрані ще не з’ явилося. Якщо натиснути Ctrl-Z та Enter, то з виклику eof повертається false, і виконання фрагмента закінчується друкуванням тексту V=0. За натискань цифрових клавіш цифри відображаються на екрані й накопичуються у внутрішньому буфері клавіатури. Після натискання на Enter виконання eof закінчується й повертається значення false. Після цього, тобто лише після набору на клавіатурі першої сталої (!) виконується тіло циклу і з'являється запрошення 'input number>'.

При виконанні read лише аналізуються символи, накопичені у внутрішньому буфері за виконання виклику eof. Якщо вони утворюють сталу, то відповідне значення присвоюється змінній V, після чого повторюється виклик eof тощо. Отже, введення символів із клавіатури в такому циклі відбувається за викликів eof, а не read! Таким чином, щоб запрошення друкувалося до початку введення першої сталої, варто перед циклом додати виклик write('input number>').

Ще раз повернемося до уживання процедури readln замість read. Якщо при виконанні наведеного циклу за черговою сталою після пропуску випадково набрати непорожні символи, що не задають сталу, то вони залишаться у внутрішньому буфері. Далі з виклику eof повернеться false, і аналіз цих символів за виконання read призведе до аварійного завершення програми. Якщо ж замість read записати readln, то після обробки сталої ці символи пропускаються, тому що набираються перед Enter, і програма виконується нормально.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes