SGML. SGML - структури. DTD, Детальна інформація

SGML. SGML - структури. DTD
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 22.3
Скачувань: 1604
Як видно з цього приклада, старт-тег має форму , де кутові дужки задають початок і кінець самого старт-тега, а gi - ідентифікатор тега. Енд-тег відрізняється від старт-тега тільки тим, що перед ідентифікатором ставиться коса риса: .

Моделі змісту

Елемент може бути порожній, тобто взагалі не мати вмісту, чи містити простий текст. Однак звичайно елементи одного типу будуть вкладені (будуть цілком міститися) усередині елементів іншого типу і т.д. Таким чином, текст має деревоподібну структуру, у якій елементи рекурсивно входять один в іншій:

Element::=EMPTY | Char+ | Element+

Щоб проілюструвати це, розглянемо вкрай просту структурну модель: припустимо, що в межах антології ми хочемо ідентифікувати тільки вірші, а саме, їхні назви і строфи і рядки, з яких вони складаються. У термінах SGML, тип нашого документа - антологія і вона складається з послідовності віршів. Кожен стих являє собою заголовок, за яким випливає одна чи більш строфа. Строфа складається з послідовності рядків. Цілком розмічений, текст буде виглядати в такий спосіб:



The SICK ROSE



O Rose thou art sick.

The invisible worm,

That flies in the night

In the howling storm:





Has found out thy bed

Of crimson joy:

And his dark secret love

Does thy life destroy.





 



 



Пробіли і розриви рядків додані винятково для зручності читання, вони не мають особливого значення для SGML. Рядок



є SGML-коментарем.

У цьому прикладі не робиться ніяких припущень із приводу обмежень накладаються на елементи, наприклад такі, чи може назва розташовуватися не перед першою строфою чи вірша про тім, чи можуть існувати рядка, що не входять у строфу. Саме тому маркап такий багатослівний: у ньому початок і кінець кожного елемента явно позначені, оскільки не задано правил про тім, де і коли може розташовуватися деякий елемент. Однак на практиці можна сформулювати правила, що дозволяють скоротити необхідний обсяг маркапа. Наприклад, у нашій спрощеній моделі вірша, ми можемо задати наступні обмеження:

У межах антології містяться вірші і нічого більш.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes