Система Norton Utilities (версія 7.0), Детальна інформація

Система Norton Utilities (версія 7.0)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 22
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 33
Скачувань: 1018
RECOVERY (Відбудова) з утилітами: Diagnostics, Disk Doctor, Disk Editor, Disk Tools, File Fix, Image, Rescue Disk, SmartCan, UnErase, UnFormat, які відбудовують видалені та пошкоджені файли, відновлюють форматовані диски, захищають диски від втрати даних, діагностують проблеми з обладнанням комп'ютера.

SECURITY (Безпека) з утилітами: Disk Monitor, Diskreet, WipeInfo, які захищають дані від несанкціонованого використання та від вірусної інфекції.

SPEED (Швидкість) з утилітами: Calibrate, Norton Cache, Speed Disk, які покращують продуктивність Вашого комп'ютера та захищають Ваші дані.

TOOLS (Інструменти) з утилітами: Batch Enhancer, Configuration, Control Center, Directory Sort, Disk Duplicator, File Attributes, File Date, File Find, File Locate, File Size, Line Print, Norton CD, Safe Format, System Info, Text Search. Ці утиліти дозволяють спілкуватися з Вашим комп'ютером швидше і легше. Вони допомагають керувати дисплеєм та клавіатурою, запускати таймери, знаходити файли, швидко змінювати каталоги, форматувати дискети, видавати інформацію про Ваш комп'ютер та ін.

Зауваження. Всі утиліти можуть бути виконані і без звертання до меню Norton Utilities (без запуску програми NORTON.EXE). Для цього треба просто у командному рядку DOS набрати ім'я відповідної утиліти.

Утиліта BE (Batch Enhancer)

Формат: BE command [parameters] [/DEBUG]

або BE pathname [ [GOTO] label]

Утиліта BE дозволяє покращувати якість командних (batch) файлів за допомогою звуку (BEEP), кольору (SA), введення з клавіатури (ASK), виведення на екран (ROWCOL, PRINTCHAR, BOX, WINDOW) та інших атрибутів (CLS, DELAY,...).

Можливі команди

BE ASK "prompt" [key-list] [DEFAULT=key] [TIMEOUT=n] [ADJUST=n] [color]

Ця команда дозволяє передавати керування на різні ділянки batch-файла в залежності від натиснутої клавіші, що дозволяє будувати прості, зручні меню для прикладних програм.

BE BEEP [switches] або

BE BEEP command-file [/E]

Ця команда виводить звуковий сигнал.

Ключі (Switches):

/Dn Тривалість тону SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" n/18 секунд.

/Fn Звучання тону з частотою n.

/Rn Повторення тону n разів.

/Wn Пауза між тонами SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" n/18 секунд.

/E Текст у лапках, що слідує за нотами і виводиться на екран.

BE BOX top left bottom right [SINGLE | DOUBLE] [color]

Ця команда виводить на екран монітора одинарну або подвійну рамку відповідного кольору в положення, що визначається першими чотирма параметрами.

BE CLS [color]

Ця команда очищує екран монітора, з можливим зафарбовуванням його у вказаний колір.

BE DELAY n

Ця команда встановлює затримку у виконанні наступної команди batch-файла у n/18 секунд.

BE EXIT

Це команда повернення в основний batch-файл.

BE command-file [ [GOTO] label ]

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes