ICQ-мережа - безплатний пейджер в Iнтернеті, Детальна інформація

ICQ-мережа - безплатний пейджер в Iнтернеті
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 7.9
Скачувань: 1777
РЕФЕРАТ

ICQ-мережа - безплатний пейджер в Iнтернеті

Основні функції ICQ.

Електронна пошта, Web-сайти, телеконференції і дошки оголошень, "чат"-розмови через мережу - здавалось би, цього цілком достатньо для всебічного спілкування з іншими користувачами Iнтернета. Та виявилось, що послуги, які надає пейдженговий зв'язок, настільки зручні, що у користувачів Iнтернета виникло ще одне бажання - користуватися в глобальній мережі Iнтернет-пейджером. Це бажання задовольнила компанія ICQ, створивши однойменний програмний продукт, який ще називають Iнтернет-пейджером. Він надає Iнтернет-розмовам більше динаміки порівняно з поштою і конкретності порівняно з чатами.

Взагалі кажучи, ICQ-пейджер - це значно більше, ніж звичайний пейджер. Ця програма може відправляти і одержувати не тільки короткі повідомлення, а й окремі файли, перетворюючи Iнтернет-сервіс на повноцінну поштову систему.

За необхідності можна знайти потрібного абонента в глобальному каталозі ICQ за номером, за коротким іменем, під яким реєструюються всі користувачі, або ж за будь-яким іншим параметром, що задається користувачами під час реєстрації. Тому й така назва програми "Ай сік ю" - "я шукаю тебе".

Перерахуємо коротко ті основні функції, які може виконувати ICQ:

ведення адресної книги;

робота в режимі реального часу;

обмін короткими повідомленнями;

операції з електронною поштою;

"текстові переговори" у вигляді чату;

пряма передача файлів;

інформаційний менеджер - органайзер: нотатки на екрані,"будильники" і нагадування, ведення списку справ ToDo List, номери телефонів Follow Me, листівки, поздоровлення;

ігри телефоном або через інтенрнет;

розміщення своїх Web-сторінок на сервері ICQ; інтерфейс з HTML-текстом.

Налаштування програми ICQ.

Після інсталяції програми ICQ, яка відбувається так само як і інсталяції будь-якої іншої Windows95/98-програми, та її запуску, наприклад, з робочого столу, необхідно зареєструватися. При цьому можна не вказувати про себе ті відомості, які не бажано оприлюднювати. Наприклад, достатньо ввести коротке ім'я, прізвисько (nickname) - ваше символічне ім'я, яке буде вказуватися в записниках інших користувачів ICQ. Пройшовши процедуру реєстрації, користувач одержує свій унікальний номер. Цей номер стає номером вашого ICQ-пейджера. Як і звичайний номер пейджера чи телефону його можна повідомити своїм знайомим або вказати на візитці.

Після запуску ICQ на панелі задач, поряд з годинником, з'явиться маленька квіточка. Подвійне клацання мишею на ній викличе головне вікно програми. Це пульт керування ICQ.

Натиснувши кнопку з написом ICQ в лівому нижньому кутку головного вікна програми, вибравши пункт меню Preferences(налаштування), одержимо на екрані діалогове вікно для налаштування роботи програми.

O

TH

h

~

H

\x2403\x1203\x6864\x0101\x1300¤\x1400¤\x5B00$\x245C\x6100\x0324

\x0300\x0324\x260A\x0B00\x0146\x1200\x6864\x0101\x6100\x0324\x1500 ICQ, які занесли вашу адресу до своїх списків ICQ, будуть повідомлені про те, що ви увійшли в мережу. Якщо ви взагалі не хочете спілкуватися з певним адресатом - занесіть його до списку Ignore List. Менш жорстке обмеження - адресати Invisible List. Для таких користувачів спілкування з вами не заборонене, але вони не бачать вашої присутності в мережі.

Головне меню програми ICQ.

Роботу із ICQ розпочинайте із поповнення своєї записної книжки. Для цього вибираємо пункт меню Find/Add Users | Add To List. На екрані з'явиться діалогове вікно, в якому задаємо режим для пошуку. Увівши відповідні параметри, натискаємо кнопку Next. Якщо адресата знайдено, то його адреса буде додана до списку ваших контактів. Якщо ж знайдений адресат встановив у себе спеціальний режим My authorization is required - з'явиться діалогове вікно, в якому потрібно написати коротке повідомлення з проханням дозволити додати знайдену адресу до списку. і якщо адресат дозволить у( нього з'явиться ваше повідомлення з двома варіантами відповіді: "Дозволити" або ж "Заборонити"),- ваш список поповниться новою адресою.

Клацніть мишею на будь-якій адресі. "Випливе" меню, яке дає можливість працювати з вибраним конкретним адресатом, якому можна надіслати коротке повідомлення, звичайний лист електронною поштою, окремий файл, організувати "живу" розмову в режимі чату. Можливості Iнтернет-пейджера цим не обмежуються. Крім перелічених вище послуг, ICQ надає зручне середовище персонального інформаційного менеджера - органайзера. Можна залишити на екрані електронну записку, "приклеївши" її в будь-якому місці екрану, причому так, щоб вона завжди залишалася поверх усіх вікон. Записки можна групувати за темами чи іншими ознаками. Крім того, є можливість перетворити записку в нагадування - в заданий день і час вона автоматично з'явиться поверх усіх вікон, нагадуючи про заплановану вами справу. Нагадування задається і безпосередньо з пункту меню Services. Програма ICQ дозволяє вести список запланованих або незакінчених справ - ToDo List. До цього списку заносяться короткі замітки-нагадування. Зверніть також увагу на функцію забезпечення оперативного зв'язку - Phone - Follow me. Можна вказати в налаштуванні ICQ місця, де ви часто буваєте і які часто змінюєте. Вашого колегу проінформують, за яким телефоном вас можна знайти саме зараз.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes