Робота з файлами засобами FTP-сервера, Детальна інформація

Робота з файлами засобами FTP-сервера
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 9.2
Скачувань: 926
Під'єднавшись до FTP-сервера, можна виконувати операцію переписування файлів з цього сервера або пересилання файлів на цей сервер.

Алгоритм переписування файлу.

Підведіть вказівник миші до назви файлу, який потрібно скопіювати, натисніть і не відпускайте ліву клавішу.

Перемістіть вказівник миші на список файлів в локальному каталозі, після чого відпустіть кнопку миші. Таким чином, ви "перетягнули" файл з віддаленого комп'ютера на свій. На екрані з'явиться діалогове вікно з запитом Download 1 selected file(s)і(Загрузить 1 выбранный файлі).

Клацніть на кнопці Да(Yes), і вибраний файл з FTP-сервера почне переписуватися на ваш комп'ютер.

інформація про процес передачі файлу виводиться в рядок стану. Як тільки буде передано увесь файл, можна продовжити роботу з програмою.

Алгоритм пересилання файлу зі свого комп'ютера на FTP-сервер.

Підведіть вказівник миші до назви файлу, який ви хочете переслати з локального диску, натисніть і не відпускайте ліву кнопку миші.

Перетягніть файл зі списку файлів локального комп'ютера до списку файлів віддаленого комп'ютера, після чого відпустіть кнопку миші. На екрані з'явиться діалогове вікно із запитом на передачу файлу в Iнтернет.

Клацніть на кнопці Нет(No), щоб відмовитися від передачі файлу. Якби ви клацнули на кнопці Да(Yes), то файл було б переписано.

Клацніть на кнопці із стилізованим зображенням двох кутових дужок "< >", розміщену на панелі інструментів, щоб розірвати активне з'єднання. Після розриву з'єднання список файлів віддаленого комп'ютера зникне, і в правій частині вікна буде порожнє поле.

39. Пошук файлів в Iнтернеті засобами Archie-серверів.

Щоб переписати файл з FTP-сервера, його потрібно спочатку відшукати. Пошук можна здійснювати або використовуючи пошукові системи, або ж користуючись послугами Archie-серверів, які збирають інформацію про файли, що знаходяться на різних FTP-серверах. Нехай якимось способом ми під'єдналися до Archie-сервера. Робоча сторінка таких серверів містить поле запитів для пошуку файлів, тому пошук файлів в даній системі подібний до відшукання інформації в пошукових системах, про що була мова вище.

Список використаної літератури

Глинський Я.М. Практикум з інформатики.- Львів: Підприємство Деол, 1998.- 168 с.

Коцюбинский А.О., Грошев С.В. Современный самоучитель работы в сети Интернет. - М.: Триумф, 1997.- 400 с.

Миллер М. Использование Windows 98: Пер. с англ.- К.; М.; СПб.: Издат. дом "Вильямс", 1998.- 336 с.

Проект програми курсу "Основи інформатики та обчислювальної техніки" для загальноосвітньої школи (автори: Жалдак М.і., Морзе М.В., Науменко Г.Г.). Електронний варіант.

Homepage с помощью бортовых средств.// Chip, №5-6, 1996, с. 70-73.

Internet для "чайников". К.: Диалектика, 1996.- 288 с.

Журнал "Компютер + Программы", 1998-2000 р.р.

Журнал "Чип", 1996-2000 р.р.

Газета "Про", 1998-2000 р.р.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes