Оцінка обстановки у надзвичайних ситуаціях, Детальна інформація

Оцінка обстановки у надзвичайних ситуаціях
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 11.9
Скачувань: 1364
Під пожежною обстановкою розуміють сукупність наслідків стихійних лих, аварій (катастроф), а також первинних і вторинних уражаючих факторів ядерної зброї, інших сучасних засобів ураження і перш за все запалювальних засобів, в результаті яких виникають пожежі, які впливають на стійкість роботи об’єктів народного господарства і життєдіяльності населення.

Що таке оцінка інженерної обстановки?

Оцінка інженерної обстановки включає:

Визначення масштабів і ступені руйнувань елементів об’єкту в цілому, ступені руйнувань будинків, об’єктів та ін., в тому числі захисних споруд для укриття працюючих і службовців, розміри зон завалів, об’єму інженерних робіт, можливості об’єктових і приданих формувань по проведенню (РіНР) рятувальних робіт та інших невідкладних робіт.

Аналіз їх впливу на стійкість роботи окремих елементів і об’єкта в цілому, а також життєдіяльність населення.

Висновки про стійкість окремих елементів і об’єкту в цілому до дії уражаючих факторів і рекомендацій по її підвищенню, пропозиції по здійсненню РіНР.

Вихідними даними для оцінки інженерної обстановки є:

Дані про найбільш вірогідні стихійні лиха, аварії (катастрофи), про противника, його намірах і можливостях використання ЗМУ та інших сучасних засобів ураження, їх характеристик, а також характеристик захисних споруд для укриття особового складу.

Оцінка пожежної обстановки включає:

Визначення масштабу і характеру (виду) пожежі, швидкості і напрямку пожежі, площі зон задимлення і час зберігання диму.

Аналіз їх впливу на стійкість роботи окремих елементів і об’єкту в цілому, а також життєдіяльність населення.

Висновки про на стійкість окремих елементів і об’єкту в цілому до загорання і рекомендації по її підвищенню, пропозиції по вибору найбільш доцільних дій пожежних підрозділів і формувань ЦО по локалізації її і припиненню пожежі, евакуації при необхідності людей із зони пожежі.

Оцінка пожежної обстановки виконується на основі співставлення даних прогнозу і пожежної розвідки.

Вихідними даними для прогнозування пожежної обстановки являються:

Відомості про найбільш можливі стихійні лиха, аварії (катастрофи), дані про пожежо- і вибухонебезпечність об’єкту і його елементів, навколишнього середовища, особливо лісів, населених пунктів, метеоумови, рельєф місцевості, наявність різних перешкод, вододжерел, тощо, а також про противника, його наміри і можливості використання ядерної зброї і запалювальних речовин.



PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes