Обслуговування теплообмінних апаратів та трубопроводів, Детальна інформація

Обслуговування теплообмінних апаратів та трубопроводів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 23.7
Скачувань: 900
Розробляти ґрунт у безпосередній близькості (до 0,3м) від діючих підземних комунікацій дозволяється тільки лопатами — без різких ударів.

У разі виявлення на місці проведення земляних робіт вибухонебезпечних матеріалів або боєприпасів роботу необхідно негайно припинити, працівників вивести у безпечну зону, вжити заходів щодо запобігання проникненню сторонніх осіб у небезпечну зону.

У разі виявлення у траншеях або котлованах шкідливого газу земляні роботи в них слід негайно припинити, а працівників вивести з небезпечної зони.

Роботу дозволяється відновити тільки після припинення надходження газу у зону проведення робіт і видалення з неї наявного газу.

У разі необхідності проведення робіт у загазованій зоні слід дотримуватись вимог підрозділу цих Правил.

Використовувати відкритий вогонь і палити у траншеях на відстані до 50 м від газопроводу або місця можливого накопичення газу заборонено.

Котловани і траншеї, що розробляються у місцях пересування людей або транспорту, необхідно обгородити і на огородженні установити застережні знаки безпеки, а вночі — сигнальне освітлення.

Дозволяється рити котловани і траншеї з вертикальними стінками без кріплень у нескельних і незамерзаючих ґрунтах вище рівня ґрунтових вод і за відсутності поблизу підземних споруд на глибину до:

м — в насипних, піщаних та велико-уламкових ґрунтах;

1,25 м — в супісках;

1,5 м — в суглинках та глинах.

Дозволяється рити котловани і траншеї із схилами без кріплень в нескельних ґрунтах вище рівня ґрунтових вод (з урахуванням капілярного підняття) або в ґрунтах, що осушені за допомогою штучного водозниження, у разі глибини виймання і крутості схилів згідно з табл.

У разі нашарування різних видів ґрунту крутість схилів для всіх пластів слід визначати за найслабкішим видом ґрунту.

За ППР слід визначати крутість схилів виїмок завглибшки: понад 5м — в усіх випадках; до 5 м — за гідрологічними умовами і видами ґрунтів, що не передбачені пунктом цих Правил і табл.

Вид грунту Крутість схилу (відношення його висоти до закладання) у разі глибини виймання, м, не більше



1,5 3 5

Насипні неущільнені 1:0,67 1:1 1:1,25

Піщані і гравійні 1:0,5 1:1 1:1

Супісок 1:0,25 1:0,67 1:0,85

Суглинок 1:0 / 1:0,5 1:0.75

Глина 1:0 1:0,25 1:0,5

лісовидні 1:0 1:0,5 1:.0,5

Під час проведення земляних робіт слід застосовувати інвентарні кріплення стінок котлованів або траншей, а у разі неможливості використання таких кріплень — кріплення, виготовлені за затвердженими в установленому порядку індивідуальними проектами.

Установлювати кріплення стінок котлованів або траншей необхідно у напрямку зверху вниз — у міру розробки ґрунту поступово на глибину до 0,5 м, а розбирати — у напрямку знизу вгору — у міру зворотного засипання грунту.

Під час установлення кріплень стінок котлованів або траншей верхня частина кріплень повинна виступати над бровкою виїмки понад 15 см.

Ґрунт, що виймають із котловану або траншеї, слід розміщувати на відстані понад 0,5 м від бровок виїмки.

Не дозволяється розробляти грунт у котлованах і траншеях "підкопом".

Валуни та каміння, а також відшарування ґрунту, виявлені на схилах, необхідно видалити.

Дозволяється розробляти роторними і траншейними екскаваторами у зв'язаних ґрунтах (суглинках, глинах) траншеї з вертикальними стінками без кріплення на глибину до 3 м. Місця, що потребують перебування в них працівників, необхідно облаштовувати кріпленнями траншей або схилів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes