Прогнозування небезпек та захист їх дії, Детальна інформація

Прогнозування небезпек та захист їх дії
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 8.3
Скачувань: 1129
O

O

o

,

O

\x2403\x1103\xD084\x1202\x6864\x0101\x3100$\x2437\x3800$\x2448\x6000\xD084\x6102\x0324\x1800і полігони: хлопавки, петарди, феєрверки. Ці атрибути свята стали масовим захопленням і для дітей, і для дорослих. На превеликий жаль, досить небезпечним.

(Торік, під час відзначення свята однією з київських фірм ракета від феєрверку потрапила на солом'яну стріху ресторану. Одже на гостину довелося запросити вогнеборців. На Львівщині на новорічному ранку від пострілу хлопавки на учениці молодшого класу спалахнув костюм, зроблений з вати й марлі. Дівчинка і ще двоє дітей отримали опіки).

У вільній торгівлі досить часто пропонують саморобні вибухонебезпечні вироби: несертифікований товар становить небезпеку для здоров'я та життя.

Як свідчить багаторічний досвід, в ці святкові дні трапляються прикрі випадки пожеж через недотримання елементарних вимог пожежної безпеки. Насамперед, при влаштуванні новорічної красуні-ялинки.

Особливої уваги потребують діти, які під час зимових канікул нерідко залишаються без догляду. Сірники, запальнички, бенгальські вогники та інші піротехнічні засоби у місцях легкодоступних для дітей стають джерелом біди. /В Кривому Розі від петарди, яка вибухнула у руках 15-річного хлопця, виникла пожежа. На щастя, юнака вдалося врятувати, а от приміщення згоріло дотла/.

Іноді пожежі виникають від незагашеного недопалка під час новорічного застілля, від несправної саморобної гірлянди, а то й просто через недогляд, при користуванні несправними електрообігрівачами.

Нетверезий стан теж не сприяє зменшенню надзвичайних ситуацій.

Численні вихідні та святкові дні - справжній подарунок для рибалок. Однак, слід пам'ятати, що на льоду кожен може опинитися в екстремальній ситуації. Певні знання дозволять знизити ризик від небезпеки. Підлідна ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поводження:

не пробивайте поруч багато лунок;

не збирайтеся великими групами на одному місці;

не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;

завжди майте під рукою міцну мотузку до 20 м, дошку або велику гілку.

Єдиним засобом запобігання або пом'якшення лиха може бути тільки ретельний аналіз усіх можливих ризиків, які базуються не стільки на теоретичних дослідженнях, скільки на практичному досвіді. Щорічно в Україні реєструються травмування, пов'язані з ожеледицею: за небезпечний період лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду.

МНС України пропонує прості рекомендації, як уберегтися від значних неприємностей під час ожеледиці:

пам'ятайте, що кращими для льоду є взуття з підошвами із мікропористої та іншої м'якої основи, без великих каблуків;

людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з будинку ( літні люди отримують дві третини травм саме при падінні);

прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження - небезпечні для здоров'я;

ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву, не тримайте руки у кишенях;

обходьте металеві кришки люків;

не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги;

дуже небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані;

не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю ( в цей період значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить, як мінімум, до каліцтв);

тримайтеся подалі від будинків - ближче до середини тротуару, остерігайтеся бурульок.

Шанувальникам активного зимового відпочинку, а саме туристам, альпіністам, гірськолижникам не слід нехтувати правилами безпеки, обов'язково прислухайтися до синоптичних прогнозів.

З метою запобігання та зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви та матеріальні збитки, варто звернути увагу населення та керівників установ і підприємств на наступне:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes