Планета Уран, Детальна інформація

Планета Уран
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: Круть Олексій
Розмір: 23.9
Скачувань: 2817
Короткі зведення

Орбіта = ? км від Урана

Діаметр = 20 км

Відкритий = у 1999 році Kavelaars, Gladman і Holman за допомогою телескопа на Гаваях

Малий, неправильний місяць Урана. Очікує офіційного визнання Міжнародним Астрономічним Об'єднанням, після якого його попереднє(тимчасове) ім'я стане його постійною назвою

Дослідження Урана

В околицях Урана побував тільки один космічний апарат "Вояджер 2", що пролетів на відстані 81 200 км від зовнішнього покриву хмар. Траєкторія апарата була майже перпендикулярна площинs, у якій знаходяться супутники, тому з близької відстані dдалося сфотографувати тільки Мsранду, самий маленький з відомих до цього польоту супутників. Напруженість магнітного полючи Урана виявилася більше, ніж у Сатурна, а інтенсивність поясів радіації така ж, як у поясів Землі. В ультрафіолетовій області спектра зареєстроване світіння атмосфери Урана, що простирається на 50 тис. кілометрів від планети.

Як і в інших планет-гігантів, в атмосфері Урана виявлені вихри, струминні плини, плями (але їх набагато менше), а в глибині її зареєстровані метанові хмари. Гелію виявилося в три рази менше, ніж передбачалося раніше: всmго 15%. Циркуляція атмосфери відбувається у високих широтах з більшою швидкістю, чим в екватора.

Дев'ять кілець Урана були відомі ще за наземними спостереженнями покрить зірок планетою. "Вояджер-2" знайшов десяте кільце шириною 3 км і кілька неповних кілець темного кольору. Частки, що складають кільця, мають у поперечнику близько 1 м.

Отримано зображення п'яти раніше відомих супутників і десяти нових, невеликих по розмірах. На Обероне виявлено кілька великих кратерів і гора висотою близько 6000 м, на Титании - численні кратери і долини. Поверхня Умбриэля дуже гладка, на ній видні кратери і світла пляма. Сильно кратериро-ванная поверхня Ариэля зі слідами різних геологічних процесів нагадує супутника Сатурна Энцелад. Найбільш складної виявилася поверхня Миранды, поцяткована борознами, хребтами і розламами глибиною кілька кілометрів. Така активна тектонічна діяльність виявилася несподіваної на супутнику, діаметр якого менше 500км.

Під дією полючи тяжіння Урана траєкторія "Вояджера-2" знову змінилася, і він направився до Нептуна

PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes