Державна полiтика i мiсцеве самоврядування, Детальна інформація

Державна полiтика i мiсцеве самоврядування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Політологія
Автор:
Розмір: 11.3
Скачувань: 2316
Здається, в Українi давно визрiло питання створення при парламентi спецiального Комiтету з питань реформи мiсцевої влади в Українi, до складу якого увiйшли б депутати, науковцi, фахiвцi з питань мiсцевого самоврядування, а також представники асоцiацiй органiв мiсцевого самоврядування та державної виконавчої влади.

Завданням цього Комiтету має стати напрацювання проекту концепцiї органiзацiї мiсцевого самоврядування в адмiнiстративно-територiальних одиницях України та розробки пакету законопроектiв, узгоджених iз цiєю концепцiєю: 1. Про мiсцеве самоврядування в Українi. 2. Про вибори до органiв мiсцевого

самоврядування. 3. Про мiсцевi податки i збори. 4. 4.Про вирiвнювання фiнансових ресурсiв органiв мiсцевого самоврядування. Дiяльнiсть таких комiтетiв має позитивнi наслiдки i в Австрiї, i в Чехiї, i в Латвiї. У складi Кабiнету Мiнiстрiв було б доцiльно (можливо, за рахунок скорочення кiлькостi вiце-прем'єрiв) запровадити структру, яка б опiкувалась проблемами самоврядування, наприклад - мiнiстра у справах мiсцевого самоврядування.

У цьому процесi можуть брати активну участь i асоцiацiї мiсцевого самоврядування, уже створенi в Українi.

Програма сприяння парламентовi України вже пiдготувала ряд iнформацiйних та аналiтичних матерiалiв з питань реформи та фiнансового забезпечення дiяльностi органiв мiсцевого самоврядування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes