Структурне програмування на асемблері, Детальна інформація

Структурне програмування на асемблері
Тип документу: Реферат
Сторінок: 23
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 35.4
Скачувань: 1177
$IF умова, AND Так Ні

$LEAVE умова Ні Так

$LEAVB умова, OR Ні Так

$LEAVE умова, AND Так Ні

$EXITIF умова Так Ні

$EXITIF умова, AND Так Ні

$EXITIF умова, OR Ні Так

$EXITIF умова, AND, NUL Так Ні

$EXITIF умова, OR, NUL Ні Так

$EXITIF умова, NUL Ні Так

$ENDLOOP умова Так Ні

$ENDLOOP умова, AND Так Ні

$ENDLOOP умова, OR Ні Так

$ENDDO умова Так Ні

$ENDDO умова, AND Так Ні

$ENDDO умова, OR Ні Так



ОБМЕЖЕННЯ НА ВИКОРИСТАННЯ УМОВ NCXZ І CXZ

Як згадувалося вище, програма SALUT транслює структурні оператори в їхні еквіваленти на мові асемблера. Зокрема, вона перетворить умовні оператори в команди Jx або JMP, а оператори $ENDIF, $DO, $SEARCH і $ENDSRCH -- у мітки. При цьому програма SALUT у багатьох випадках повинна перетворювати умовний оператор у протилежну команду умовної передачі керування. Наприклад, вона перетворить оператор $IF А в команду JNA L1 (де L1 -- мітка, що стоїть на місці оператора $ENDIF). Але через це при застосуванні умови CXZ можуть виникнути проблеми, оскільки команди JNCXZ немає. У табл. 2 перераховані ті оператори, в яких можуть використовуватися умови CXZ і NCXZ, і вказано, в яких випадках ці умови допустимі.

УПОРЯДКУВАННЯ СТРУКТУРОВАНИХ ПРОГРАМ

ПРОЦЕДУРА

При впорядкуванні структурованих програм можна користуватися тими ж прийомами, що і при впорядкуванні звичайних програм, із тією лише різницею, що текст програми треба опрацювати програмою SALUT для перетворення структурних операторів у стандартні команди на асемблері. Крім того, програма SALUT буде формувати вашу вихідну програму, розташовуючи елементи операторів по визначених стовпчиках. Таким чином, треба виконати такі кроки:

Набрати текст програми за допомогою редактора. Дати йому ім'я виду ім'я_файла. SAL, де SAL -- абревіатура від Structured Assembly Language (структурована мова асемблера).

Опрацювати файл типу SAL програмою SALUT. В результаті отримається файл з форматованою вихідною програмою ім'я_файла. SAL і проміжний робочий файл ім'я_файла. ASM. програма SALUT перейменує створений вами файл з неформатованою програмою в ім'я_файла. BAK.

Відтранслюйте проміжний робочий файл за допомогою Асемблера.

Знищити проміжний робочий файл типу ASM. При бажанні можна видалити і файл типу BAK.

Скористайтеся завантажувачем для створення виконуваного модуля.

РОЗРОБКА СТРУКТУРОВАНИХ ПРОГРАМ МЕТОДОМ «ЗВЕРХУ ВНИЗ»

Відповідно до методу розробки “зверху вниз” програма формується послідовною вставкою деталей у її початковий текст (що складається частіше всього лише з коментарів). Цей метод можна застосувати і для розробки структурованих програм. Для цього спочатку потрібно набирати керуючі оператори логічних структур, а потім вставляти команди, що повинні бути між ними. Щоб побудувати, наприклад, структуру IF, треба почати з операторів

$IF ;Якщо вказане правильне значення

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes