Проектування АЕІС для розв’язання задачі “Облік випуску готової продукції”, Детальна інформація

Проектування АЕІС для розв’язання задачі “Облік випуску готової продукції”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 25
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 57.6
Скачувань: 2736
1 021 “БІОМЕД”

2 261 “МЕДФАРКОМ ”

Наступний реквізит “Підрозділ”. Структурні підрозділи класифікуються за такими ознаками: підрозділ (цех, склад і т.п.), вид підрозділу (для цехів - складальний і т.п.; для складів - готової продукції, матеріалів і т.п. ) і порядковий номер підрозділу серед підрозділів даного виду. Для його кодування вокористовуємо позиційну систему кодування.

Х Х ХХ

номер

вид

підрозділ

табл. 3.1.6. Приклад кодування підрозділів

№ п/п код значення

1 1101 виробничий цех № 1

2 2201 склад готової продукції № 1



3.2. Проектування результуючих документів.

Проектування результуючих документів включає розробку форми документа та його табличного опису. Розробка геометрії документу здійснюється згідно ГОСТу.

На основі аналізу графу взаємозв(язку показників(див. додаток1) і опису цих показників, поданого на етапі формалізації економічних процесів, можна визначити, які показники необхідні кінцевим користувачам. Користувачами даної інформації на підприємстві можуть бути різні відділи, в залежності від структури підприємства. Це може бути економічний відділ, служба маркетингу, плановий відділ, якщо підприємство мале - бухгалтерія.

Користувачам необхідні показники N3, N4, N7, N8, V3, V4, V7, V8, Z3, Z4, Z5, Z6, Z7, Z8, OP, які подані в табл.2.2.

Дані показники можна розділити на групи в залежності від економічного змісту по таких правилах:

якщо склад реквізитів-ознак одинаковий, то і характер інформації і джерела формування однакові, одже показники доцільно представити в одному документі;

якщо склад реквізитів ознак одного показника є підмножиною реквізитів-ознак іншого показника і характерінформації та джерела формування однакові, то показники доцільно представити в одному документі.

До першої групи відносяться показники N3, N4, OP. Дані показники об(єднуємо в один документ “Відомість надходження готової продукції на склад”.

До другої групи об(єднуємо V3, V4, OP. Дані показники можна об(єднати в документі “Відомість вибуття готової продукції зі складу”.

Показники третьої групи Z3, Z4, OP об(єднуємо в документі “Відомість наявності готової продукції на складі”.

Показники четвертої групи OP, Z5, Z6, Z7, Z8, N7, N8, V7, V8 об(єднуємо в документі “Сальдова відомість”.

Після того як встановлено реквізитний склад документів, необхідно провести декодування показників. Якщо раніше ми оперували номенклатурним номером продукції для її ідентифікації, то доцільно ввести ще один реквізит “назва продукції”, оскільки для користувача номенклатурний номер не несе повної інформації про об(єкт. Доцільно також ввести реквізит “Назва одиниці виміру”, “Назва підрозділу”, “Назва отримувача”.

Для всіх вихидних документів буде постійним реквізитом код складу. Для документів “Відомість надходження готової продукції на склад”, “Відомість вибуття готової продукції зі складу”, “Відомість наявності готової продукції на складі” постійним реквізитом буде звітна дата.

Переодичність складання документу “Сальдова відомість” визначається переодичністю здійснення аналізу випуску готової продукції за місяць. Такий аналіз проводиться щомісячно.

Тепер розробимо структуру індексу форм для цих документів.

Для всіх вихідних документів будемо користуватися комбінованою системою кодування.

Одже для дркументу “Відомість надходження готової продукції на склад” структура коду буде наступною:

ААА - ХХ

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes