Облік та пошук пам`яток архітектури та містобудування, Детальна інформація

Облік та пошук пам`яток архітектури та містобудування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 6.5
Скачувань: 1577
Пропонована таким чином для використання диференційна система складових елементів пам'яток національної культурної спадщини, в розділі "Пам'ятки містобудування та архітектури" дозволяє моделювати й інтерпретувати розмаїття характеристик кожного об'єкта в напрямку узагальнення певних процесивних ознак під час розробки та оформлення містобудівної документації.

База даних реєстру пам'яток містобудування і архітектури - це автоматизована інформаційна система, що містить дані про об'єкт згідно структури показників.

На основі обраної структури реєстру пам'яток містобудування і архітектури розроблено форми, які встановлюють порядок створення і ведення бази даних реєстру, її організаційну структуру, вимоги до програмного забезпечення.

Існує можливість використовувати по запиту ті форми, які необхідні в кожному конкретному випадку. Форми можуть бути згруповані в такому порядку, який зручний для роботи.

Розроблено форму для підготовки, вводу та редагування інформації, а також форма твердої копії (картка) інформації про об'єкт для збереження у картотеці

База даних наповнена інформацією про об'єкти, що містяться в Державному реєстрі національного культурного надбання (пам'ятки містобудування і архітектури), в Зводі пам'яток історії та культури України (існує для кожної області та окремо по Києву), в Державному списку нерухомих пам'яток історії та культури м. Києва, в Списку споруд, що рекомендовано включити до "Зводу пам'яток історії та культури м. Києва", а також в Списку об'єктів культурної і природної спадщини Києва, який сформовано при виконанні "Історико-архітектурного та історико-містобудівного опорних планів Києва".

Виконана робота складається з двох частин. Перша частина, текстова, складається з трьох розділів: перший розділ - науково-дослідні обгрунтування методичного забезпечення; другий розділ - перелік та зміст класифікаторів; третій розділ - викладення технологічного і технічного забезпечення інформаційної системи обліку та пошуку пам'яток культурної спадщини.. Друга частина, програмне забезпечення інформаційно-пошукової системи "УрбоКад" (розділ "Нерухомі пам'ятки культурної спадщини", підрозділ "Пам'ятки архітектури та містобудування", які представлені базою даних пам'яток архітектури та містобудування м. Києва) загальним обсягом понад дві тисячі об'єктів.

Робота присвячена основним питанням методології, методики і практики створення інформаційної система обліку та пошуку нерухомих пам'яток архітектури та містобудування. Розглянуті основні поняття і визначення, структура даних, описана система елементів. Надані практичні рекомендації по створенню і функціонуванню інформаційної системи обліку та пошуку пам'яток культурної спадщини різного рівня, їх комплектації програмно-технічними засобами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes