Проблема тероризму у сучасному політичному становищі, Детальна інформація

Проблема тероризму у сучасному політичному становищі
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Політологія
Автор: Охріменко Ольга
Розмір: 25.1
Скачувань: 2879
Насамкінець зупинимося на аналізі системи органів України, що ведуть боротьбу з тероризмом та його міжнародними формами. Законодавчим забезпеченням займаються два парламентські комітети: з питань оборони та державної безпеки та з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією. Спеціальний Антитерористичний центр ще й досі відсутний. Між тим формування централізованого підрозділу є конче потрібною справою. На практиці лише Управління захисту конституційного ладу (Управління “Т”) СБУ веде попереджувальну, оперативно-розшукову та слідчу роботу у справах , пов’язаних із діяльністю ю терористичних організацій. Підрозділи МВС, Державного митного комітету, прикордонні війська, МЗС України займаються цією проблематикою лише в окремих випадках. В результаті ще досі не сформовано міжвідомчий банк даних з тероризму, відсутня цілістна картина потерактах, скоєних не лише проти іноземних громадян в Україні, а й проти українських громадян та власності України за кордоном, відчувається брак наукових розробок з проблематики сучасного міжнародного тероризму.(1(

ВИСНОВКИ

Тероризм – явище досить складне, динамічне та багатопланове. З огляду на все сказане вище, навряд чи нам вдасться подолати його у ХХІ столітті, не кажучи вже про соціальні причини, що його породжують. Але це не означає, що боротьба зі злочинними проявами не має змісту. Не допустити, щоб теракти стали буденним явищем, а вимоги терористів - основним визначником зовнішньої політики – реально. Тому найближчим часом зусилля відповідних структур будуть сконцентровані саме під таким гаслом.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Андрій Дорошенко. Терор і тероризм. -“Політика і час”№ 8-9, 1997

А. Змеевский, В. Тарабрин. Терроризм. Нужны скоординированные усилия мирового сообщества. - «Международная жизнь» №4, 1996. ст.12-17.

Терроризм в современной России. -“Диалог” №9, 1996. ст.14-15

Laqueur, W. Post-modern Terrorism – “Foreign Affairs”, Sept-Oct. 1996.

PAGE

PAGE 2

PAGE

PAGE 22

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes