Астрономія: від спостережень до теорії, Детальна інформація

Астрономія: від спостережень до теорії
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: фелікс
Розмір: 8.3
Скачувань: 1612
Подібні спостереження були здійснені радянськими вченими під час повного сонячного затемнення 31 липня 1981 року за допомогою створеного в Інституті автоматики і електрометрії Сибірського відділення АН СРСР лазерного гравіметра. Цей унікальний інструмент дає можливість вимірювати прискорення вільного падіння з точністю до дев'ятого знаку після коми.

Результати спостережень з висновками теорії відносності не розійшлися — у межах точності приладу ніяких змін прискорення вільного падіння виявлено не було.

Аматорська астрономія. Аматорські заняття астрономічними спостереженнями відкриють школяреві новий і захоплюючий світ — світ космічних явищ.

Але найголовніше полягає в тому, що ці заняття виробляють у людини чимало дуже важливих і цінних якостей: точність, уміння працювати з книгою, самостійність у розв'язанні завдань, акуратність, уміння аналізувати здобуті результати, спостережливість, витримку, терпіння, вміння мислити. Безпосереднє зіткнення з процесом наукового дослідження сприяє також формуванню діалектико-матеріалістичного світогляду.

Але й це не все: залучення до астрономічних спостережень та досліджень приносить величезну радість — радість самостійного пізнання навколишнього світу.

І зовсім не обов'язково, щоб у майбутньому учень, який захоплюється астрономічними спостереженнями, став астрономом-професіоналом. Яку б спеціальність він не обрав, де б не працював, досвід та навички, набуті в процесі аматорських занять астрономією, не раз підуть йому на користь.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes