Особливості бухгалтерського обліку у будівництві, Детальна інформація

Особливості бухгалтерського обліку у будівництві
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 12.3
Скачувань: 3608
Предметом обліку і будівництві є господарська діяльність будівничих підприємств, що здійснюють капітальні інвестиції, а також господарська діяльність організацій, що обслуговують основну діяльність будівничих підприємств.

Завдання обліку в будівництві:

забезпечення повної та достовірної інформації про господарські процеси та фінансові результати діяльності будівничого підприємства всіх користувачів інформації як внутрішньої (метою оперативного управління) так і зовнішньої ( інвесторів, постачальників, покупців, податкових фінансових органів, кредиторів банківських установ та інших зацікавлених осіб)

формування інформації для забезпечення функціонування системи контролю за наявністю та рухом основних засобів, будівельних матеріалів та інших активів та зобов’язань будівельних підприємств ефективного використання задіяних трудових та фінансових ресурсів відповідно до норм та нормативів.

Облік запасів будівничого виробництва на складах та в бухгалтерії.

Класифікація запасів будівничого підприємства:

БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

КОНСТРУКЦІЇ ТА ДЕТАЛІ

ОБЛАДНАННЯ ДО ВСТАНОВЛЕННЯ

МШП

Інші матеріали

Оцінка:

В б\о запаси будівничого підприємства повинні бути відображені за первісною вартістю їх придбання з урахуванням витрат(+витрати), які ведуться до стану їх готовності. Первісною вартістю запасів, що придбані за плиту є собівартість запасів, яка склалася із фактичних витрат на їх придбання згідно з ПСБО\9 "запаси". Якщо запаси виготовляються власними силами підприємства то їх первісною вартістю визначається собівартість їх виробництва згідно з ПСБО 16 “Витрати”.

Документи по руху запасів у будівництві:

рахунок-фактура

доручення

накладна

платіжна вимога

акт про приймання обладнання (форма М-15)

журнал-ордер 10-Б, який складається на підставі матеріальних звітів та оборотних відомостей

лімітно-забірна картка

звіт МВО

оборотна відомість

картка складського обліку (ф.М-12)

Для обліку запасів у будівничому підприємстві призначено рахунки 20,22.

Облік запасів у бухгалтерії:

Важливою передумовою для правильного обліку МЦ в бухгалтерії підприємства є належним чином налагодження їх обліку на складі. На будівельно-монтажних підприємствах застосовують оперативно-бухгалтерський метод обліку запасів (сальдовий).

Протягом місяця на складі МВО здійснює облік запасів, які поступили та видані зі складу на основі первинний документів (накладних). Вкінці місяця по цих даних він складає звіт про рух запасів за місяць за такими даними:

залишок запасів на 1-ше число місяця

поступило за місяць запасів

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes