Копитняк європейський Рожа лікарська, алтея лікарська Фіалка запашна, Детальна інформація

Копитняк європейський Рожа лікарська, алтея лікарська Фіалка запашна
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Біологія
Автор: фелікс
Розмір: 6.2
Скачувань: 1711
Застосування. Препарати соняшника звичайного застосовують у народній медицині як спазмолітичний засіб, у минулому їх використовували і як протималярійний засіб. Соняіш никова олія — цінний дієтичний харчовий продукт. У науковій медицині її використовують як розчинник для лікувальних речовин. Соняшникову та кукурудзяну олію вживають при жовч-нокам'яній хворобі, як жовчогінний засіб при холециститі, холангіті, холангіогепатиті.

Натщесерце випивають 2 столові ложки соняшникової олії, лягають на правий бік і кладуть під праве підребір'я гарячу грілку. Поширена думка, що для лікувальної мети треба використовувати очищену олію. Ми ж дотримуємось іншої думки, оскільки у промислових умовах соняшникову олію добувають шляхом екстрагування бензином і денатурації. Лікувальна дія олії, добутої кустарний шляхом (у невеликих районних олійнях, окремих цехах), значно вища.

Олія повинна входити в меню 2—3 рази на тиждень як засіб для профілактики і лікування атеросклерозу, а також як продукт, що сприяє перистальтиці кишечника.

Як спазмолітичний засіб використовують спиртову настойку крайових квіток рослини. Беруть 1 частину подрібнених крайових квіток, заливають 5 частинами 70 % спирту і настоюють протягом 10 діб. П'ють по 30—40 крапель 3—4 рази протягом доби за 30 хв .до їди. Призначають її при ядусі, бронхоспазмі, тяжкому затяжному кашлі, кишкових та шлункових кольках.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes