Тероризм в Україні: міф чи реальність, Детальна інформація

Тероризм в Україні: міф чи реальність
Тип документу: Реферат
Сторінок: 1
Предмет: Військова справа
Автор: фелікс
Розмір: 5
Скачувань: 1756
Тероризм в Україні: міф чи реальність.

Важко мабуть не помітити ситуації, що склалася в світі після подій 11 вересня.

Безперечно, ця дата - сумна сторінка не лише історії США,( що покалічила щастя багатьох родин), а й мабуть всього світу... Показала, що ні одна країна, навіть економічно розвинена, не може бути захищеною від посягань на життя своїх громадян.

З розвитком НТР, тепер навіть невелика купка людей може контролювати цілі держави та наносити шкоду так, що неможливо пояснити звідки було нанесено удар. Але можна пояснити “чому”. Основна мета- досягнення своїх, найчастіше, економічних чи ідеологічних цілей будь-якими можливими засобами. Навіть поодинокі люди, маючи засоби, які стали зараз загальнодоступними – Internet і та інше обладнання , мають змогу реалізувати свої злочинні наміри, що можуть не лише дестабілізувати країну, а й поставити під загрозу її економічну чи ще страшніше військову безпеку. Для прикладу — компанія Microsoft, втрачає в рік приблизно 200тис. $ від постійних атак хакерських команд. Офіційна інформація... Реальні розміри втрат залишаться в документації “дядька Сема”!

І це лише одна з форм можливого прояву тероризму. А існують більш радикальні,- те що ми бачили на екранах телевізорів. Аналізуючи причини, що спонукали певні економічні кола, до вчинення даного теракту, західні спеціалісти розділилися на декілька таборів: Одні вважають, що основною причиною було незадоволення світових магнатів нав’язуванням Америкою своїх правил політичних та економічних ігор, крім того ідеологічний вплив на культури народів. Визначальна причина- світоглядна, тобто теракт був закономірною реакцією на нав’язування своїх ідей. До цих поглядів приєднується і вітчизняний експерт В.В. Крутов, що в свій час був головою Антитерористичного центру, створеного указом президента в 1996р, для координування діяльності загонів швидкого реагування з метою забезпечення безпеки України.

\x00B2

A

х відомств,не пожалівши при цьому життів громадян,2.) використати та перевірити зброю, що була на обліку силовиків 3.) захопити нафтяні “кормушки” найдешевшої в світі Іракської нафти, бо власних резервів у Америки залишилось сише на 40 років.

Якщо світові організації почали посилювати охоронні заходи своїх стратегічних об’єктів, після того, що “Алькаїда” зробила щось за гранню можливого,- знайшла дірку в обороні і вдарила зсередини наддержаву Америку, то логічно виникає питання,- а чиможливий прояв “терористичної ідеології“ в Україні? Нажаль, дослідження Антитерористичного центру показують, що ситуація в Україні може докорінно змінитися. Основне джерело небезпеки- Крим. Пояснюється це не лище активізацією рухів кримчан по відновленю національності, а й тим що Україна є ласим шматком для усіх сусідів. Якщо перегорнути сторінки історії назад, то згадаємо, що наша держава у складі Росії називалася “Житнецею Росії”, крім того наші землі, були, є і,мабуть, будуть родючими на всі культури, якими займається сільське господарство.

Західні регіони в полі зору Польщі, східні- Росії, але найбільше острахів, як зазначалося вище, викликає АР Крим. При послабленні позицій Росії в Чорному морі, Туреччина намагається стати лідером. За умови економічної підтримки, політичні сили кримських татар передбачають створення спец загонів “Аскерів”, військове призначення яких не викликає сумнівів.

У разі якщо Крим захоче відділитися від України спочатку політики не погодяться втратити сферу впливу. А які методи можуть застосувати радикально орієнтовані сили, та й за підтримці екстриміських угруповань? На що здатні професіонали-найманці, якщо виникне потреба застосування залякування, те, що вони роблять найкраще? Це- основні питанння, проаналізувати чи пердбачити їх можливе розв’язання неможливо в повній мірі. Ось і залишається питання нашої з вами безпеки відкритим...



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes