Тактика дій танкових підрозділів іноземних армій у конфліктах, Детальна інформація

Тактика дій танкових підрозділів іноземних армій у конфліктах
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Військова справа
Автор: фелікс
Розмір: 195.5
Скачувань: 1747
Іракська армія широко застосовувала спеціальні міри захисту. Задовго до початку конфлікту були придбані сотні гектарів маскувальних сіток. Ефективно використовувалися тисячі макетів танків і БМП, виготовлених з формованого склопластику, а також надувних.

Танкові підрозділи МНС широко використовувалися за 3-4 дня до початку загального настання для розвідки, а також уведення супротивника в оману щодо напрямку головного удару. Спеціально сформованими групам (як правило, на основі танкового чи мотопіхотного підрозділу) ставилася задача, не ввязуючись у серйозні бої, імітувати настання на окремих ділянках. Їхньої дії підтримували 2-3 дивізіону артилерії, тактична й армійська авіація. Відсутність суцільної лінії фронту дозволило командуванню МНС застосовувати меневренні групи з включенням у їхній склад розвідувальних підрозділів і вертольотів вогневої підтримки.

Характерним прикладом комплексного застосування сил і засобів сухопутних військ, у тому числі бронетанкових, з'явилася наступальна операція "Меч пустелі". Її замисел передбачав нанесення ударів у трьох напрямках: фронтального - по іракській обороні на границі Кувейту із Саудівською Аравією; на північний схід - уздовж границь з Кувейтом; із заходу - на схід у глибину оборони Іраку.

Масоване застосування танків мало місце на центральному напрямку (головний удар - на Багру, де розміщалося командування південної групи військ Іраку). Ранком 24 лютого американська 1-я механізована дивізія прорвала іракську оборону. В другій половині дня для розвитку успіху в прорив увели четири бронетанкові дивізії - 1-ю і 3-ю США, 1-ю Великобританії, 6-ю французьку. На озброєнні американських дивізій знаходилися танки М1А1 "Абрам", англійської - "Челленджер", французької - АМХ-30В2,

Англійці розвивали настання в східному, а американці - у північно-східному напрямку. Французи наставали на лівому фланзі, Користаючись суттєвою перевагою в дальності виявлення цілей в умовах обмеженої видимості (його забезпечило використання тепловійних прицілів), у нічному бої з 25 на 26 лютого танкісти МНС нанесли тяжкі втрати іракським військам. До результату 26 лютого танкова дивізія "Таволжана" республіканської гвардії била розгромлена. За словами очевидців, це був 42-вартовий тяжкий танковий бій під дощем і в піщану буру.

3. Висновок

Таким чином, у сучасних операціях, як і колись, танкові війська відіграють вирішальну роль. Без їхньої участі не мають логічного продовження й успішного завершення самі відмінні дії авіації, флоту, ракетних військ і т.д. Тільки танки в тісній взаємодії з піхотою й іншими родами військ здатних забезпечити остаточний розгром супротивника, досягнення цілей війни (якщо ці задуми рішучі).

Упровадження досягнень сучасної технології в танкобудування дозволить танкам у доступному для огляду майбутньому зберегти роль одного з ведучих бойових засобів у системі озброєння сухопутних військ.

4.Список літератури:

Генерал-майор А.Гушев, полковник Е.Сергєєв,”Військово-технічні аспекти війни в зоні Перської затоки”, Москва, ”Закордонний військовий огляд”, 1991р. №7.

Полковник А.Егоров, ”Бронетанкова дивізія США в настанні”, Москва, ”Закордонний військовий огляд”, 1991р. №7.

Полковник Б.Сафонов, ”Танки в локальних війнах”, Москва, ”Военний вісник”, 1992р. №9.

PAGE

PAGE 12

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes