Інші злочини у сфері безпеки виробництва, Детальна інформація

Інші злочини у сфері безпеки виробництва
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 7.1
Скачувань: 1276
які працюють на інших виробництвах, що користуються нею в побуті, а також особи, які працюють, проживають або іншим чином використовують будівлі та споруди.

3 об’єктивної сторона злочин може мати місце при порушенні правил, що забезпечують безпечне використання промислової продукції, при розробці або конструюванні такої продукції (наприклад, серйозні прорахунки при розробці ракет-носіїв, авіаційних двигунів, турбін тощо) або в процесі п виготовлення чи зберігання. Так, при виготовленні продукції можуть бути використані недоброякісні матеріали, а при н зберіганні — порушені, наприклад, вимоги температурних режимів. Крім того, з об’єктивної сторони злочин може бути виражений в порушенні правил безпеки при проектуванні або будівництві будівель i споруд (наприклад помилки, допущені при проектуванні будинків, виступу від встановлених технологій будівництва мостів, висотних споруд, складних перекриттів, виступаючих елементів будівель тощо).

Насл1дками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 275, е: створення загрози загибелі людей або настання інших тяжких наслідків; або заподіяння шкоди здоров'ю потерпілого. Між порушеннями правил i вказаними наслідками потрібно встановлювати причинний зв'язок.

3 суб’єктивної сторони злочин, що розглядається може мати змішану або необережну форми вини.

Суб’єктом злочину можуть бути: громадяни—суб’єкти підприємницької діяльності; службові особи, конструктори, проектувальники, робочі промислового або будівельного виробництва, зобов'язали дотримувати правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель i споруд.

Частина 2 ст. 275 КК встановлює відповідальність за те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Покарання за злочин: за ч. 1 ст. 275 — штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого; за ч. 2 ст. 275 — виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes