Загальні поняття організації та діяльності прокуратури, Детальна інформація

Загальні поняття організації та діяльності прокуратури
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 7.2
Скачувань: 1373
4. Відповідно до Закону України "Про прокуратуру" прокурори і слідчі прокуратури підлягають атестуванню, яке має сприяти забезпеченню оптимальної розстановки кадрів і є важливим засобом оцінки їх ділових якостей та усунення недоліків у роботі і поведінці. Атестування проводиться один раз у п'ять років. При вирішенні питання про висунення на вищу посаду чи пониження в посаді, а також наявності серйозних недоліків у роботі або поведінці прокурорів і слідчих атестування за пропозицією керівника відповідної прокуратури або її структурного підрозділу проводиться достроково. Молоді спеціалісти підлягають атестуванню після закінчення стажування або при достроковому призначенні їх на посаду, а повторно - через 2 роки. Особи, які мають досвід роботи в правоохоронних органах, але вперше призначені на прокурорсько-слідчі посади, підлягають атестуванню не раніше ніж через 6 місяців роботи на цих посадах.

При Генеральній прокуратурі України утворюється Вища атестаційна комісія, склад якої затверджується Генеральним прокурором України. Вища атестаційна комісія проводить атестування всіх прокурорсько-слідчих працівників Генеральної прокуратури України (крім членів колегії), прокурорів областей, міста Києва, прирівняних до них прокурорів та їх заступників, заступників прокурора Республіки Крим, ректора та проректорів Інституту підвищення кваліфікації Генеральної прокуратури України, а також керівників інших навчальних закладів та їх заступників. Прокурорами Республіки Крим, областей, міста Києва та прирівняними до них, керівниками навчальних закладів Генеральної прокуратури України, а також за погодженням з Генеральною прокуратурою України прокурорами окремих великих міст з районним поділом утворюються відповідні атестаційні комісії. Ці комісії проводять атестування прокурорсько-слідчих працівників та працівників навчальних закладів за винятком тих, що атестуються Вищою атестаційною комісією. Атестаційні комісії утворюються у складі голови, його заступника, відповідального секретаря та членів комісії з числа досвідчених і авторитетних працівників.

На кожного працівника складається атестація на підставі матеріалів, які характеризують його ділові та особисті якості. Атестації готують вищестоящі працівники органів прокуратури на підпорядкованих їм прокурорсько-слідчих працівників.

Атестація подається в атестаційну комісію за місяць до її розгляду.

Атестації розглядаються в присутності осіб, які підлягають атестуванню. Рішення комісії приймаються більшістю голосів її загального складу.

Рішення комісії в 10-денний строк затверджується відповідним прокурором, який вживає заходів до його виконання. Воно може бути оскаржено прокурору вищого рівня протягом 10 днів після ознайомлення з атестацією.

КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ:

Що таке прокуратура?

Які завдання покладені Конституцією на прокуратуру?

Які існують принципи діяльності прокуратури?

Які функції здійснює прокуратура?

Визначити систему органів прокуратури.

З якою метою прокурорсько-слідчі працівники підлягають атестуванню?

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes