Бронхоктатична хвороба. Типові прояви. Методи діагностики, Детальна інформація

Бронхоктатична хвороба. Типові прояви. Методи діагностики
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: фелікс
Розмір: 5.2
Скачувань: 1589
В загальному аналізі крові відмічається лейкоцитоз, збільшення ШОЕ.

Хворі бронхоктатичною хворобою, а особливо під час загострення, потребують постійного і правильного догляду. У палатах повинні бути плювальниці, дно яких заповнено розчином хлораміну, для обеззараження мокроти та кращого її спостереження. Коли виділяється багато мокроти, виміряють її добову кількість, а також звертають увагу на її шари, запах, консистенцію, колір. При затрудненому відходжені мокроти, треба допомогти хворому знайти таке положення при якому мокрота краще відходить.

При появі в мокроті прожилок крові – хворому не дозволяють вставати з ліжка до приходу лікаря. При задишці слідкують щоби одяг не стискав органи дихання, забезпечують доступ свіжого повітря.

Велике значення при захворюваннях органів дихання має дихальна гімнастика. Треба навчити хворого правильно дихати, - плавно і глибоко, використовуючи всі дихальні м’язи.

Під час підготовки хворого до бронхографії, провіряють чутливість до йодистих препаратів, назначають відхаркуючи, бронхорозширюючі препарати, а також антибіотики.

Перед процедурою підшкірно вводять атропін. Після процедури 3 години не можна вживати їжу.

Бронхоскопію проводять вранці, натще.

В період клінічної ремісії необхідно постійно дотримувати режим дня, займатись ранковою і лікувальною гімнастикою, з використанням вправ укріпляючи дихальні м’язи, а також діафрагму і м’язи грудної клітки. Необхідні прогулянки на свіжому повітрі, плавання, лижні прогулянки.







The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes