Учитель літератури та його роль в навчально виховному процесі, Детальна інформація

Учитель літератури та його роль в навчально виховному процесі
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Педагогіка
Автор: фелікс
Розмір: 8.7
Скачувань: 914
Діяльність учителя - це всякий раз вторгнення у внутрішній світ вічно мінливого, суперечливого, що зростає людини. Треба завжди пам'ятати про це, щоб не поранити, не зламати незміцнілий паросток дитячої душі. Ніякими підручниками не можна замінити співдружність педагога з дітьми.

Учителя називають інженером людських душ, архітектором характеру, лікарем хвороб росту, тренером інтелекту і пам'яті... Цей список можна продовжити. І все це - чиста правда. Тільки, на відміну від інших професій, учителю не дано відразу насолодитися плодами своєї праці. Від посіву до жнив в нього проходить чимало років.

Своє натхнення вчитель черпає зі свідомості свого боргу перед справжнім і майбутнім. Його творчість харчують життєдайні ідеї реформи школи. Перед його очима великі імена: К.Д.Ушинський, Н.К.Крупська, А.В.Луначарський, А.С.Макаренко, В.А.Сухомлинський і ін.

Таким чином, щоб бути гарним педагогом, потрібно, щоб діти тебе сприймали не тільки в якості вчителя, але і як товариша і навіть друга! Учитель, що домігся цього, може по праву вважатися майстром своєї справи.

Список літератури:

Родчанин Е. Г., Зязюн И. А. Об идеалах В.А.Сухомлинского., М., 1991.

Сухомлинский В. А. Не только разумом, но и сердцем... ., М., 1986.

Сухомлинский В. А. О воспитании., М., 1979.

Гаврилов Ф.Т. Обзорные темы на уроках украинской литературы в старших классах. Научно-методическое пособие. – К.: Рад.шк., 1980.

Загвязинский В.И. Педагогическое творчество учителя. – М.: Педагогика, 1987.

Полищук Ф.Н. Изучение древней литературы в 8 классе: Пособие для учителей. – К.: Рад.шк., 1984.

PAGE

PAGE 10

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes