Конституційне врегулювання виборів і референдумів, Детальна інформація

Конституційне врегулювання виборів і референдумів
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 3
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 12.6
Скачувань: 1051
• дільничні виборчі комісії.

Останні складають списки виборців із виборів народних депутатів і голів рад. Право висування кандидатів належить громадянам України, які мають право голосу. Це право реалізується ними як безпосередньо на зборах громадян, так і через політичні партії, рухи, виборчі блоки, громадські організації та трудові колективи. Висування кандидатів починається за 70 днів до дня виборів. Реєстрація кандидатів здійснюється відповідною (окружною) територіальною виборчою комісією за наявності передбачених законодавством документів. Зареєстрований відповідним чином кандидат відтоді має право на здійснення передвиборної агітації та використання гарантій його діяльності.

Голосування проводиться у день виборів із 7-ї до 20-ї години. Відповідальність за організацію голосування несе дільнична виборча комісія.

Обраним слід уважати кандидата в депутати, який одержав найбільшу порівняно з іншими кандидатами кількість голосів виборців. Кандидат на посаду голови ради вважається обраним за умови додержання вимог, передбачених для кандидата в депутати, якщо за нього проголосували принаймні 10% виборців, яких було внесено до списку.

Використана література:

Основи конституційного права. – К., 2001.

Основи правознавства. – Харків, 2002.

PAGE

PAGE 11

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes