Відповідальність за порушення податкового законодавства, Детальна інформація

Відповідальність за порушення податкового законодавства
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 12.5
Скачувань: 1702
Службова недбалість (витяг).

Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду (1700 грн., охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих ; громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, — карається штрафом від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років



Основними нововведеннями в законодавстві, є збільшення межі кримінальної відповідальності за вказані в пункті 2-4 порушення, та деякі пом'якшення відповідальності у вигляді позбавлення волі (при підвищенні розміру штрафних санкцій по п. 1)

Згідно п. 16 ст. 16 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" надміру внесені до бюджету суми податку на прибуток, що нараховані за звітний період наростаючим підсумком з початку року, зараховуються в рахунок наступних платежів або повертаються платнику податку не пізніше десяти робочих днів з дня одержання письмової заяви такого платника податку.

Відшкодування зайво сплачених податків платникам базується на Законі України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом і державними цільовими фондами" від 21.12.00 р. № 2181 підпункт 15.3.1 пункту 15.3 статті 15. Заяви на повернення надміру сплачених податків, зборів (обов'язкових платежів) або на відшкодування у випадках, передбачених податковими законами, можуть бути надані не пізніше 1095 дня, наступного за днем здійснення такої переплати чи отримання права на таке відшкодування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes