Терміни подання декларації на прибуток підприємства, особливості заповнення, Детальна інформація

Терміни подання декларації на прибуток підприємства, особливості заповнення
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 4
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 11.8
Скачувань: 991
Протягом січня-березня 2004 року органи державної податкової служби приймають декларації про сукупний річний дохід громадян, одержаний у 2003 році. І хоча порядок подання громадянами до органів державної податкової служби декларацій про сукупний річний дохід в Україні діє вже з 1993 року, питаннь не меншає.

Декларування доходів – є конституційним обов’язком кожного громадянина. Ст. 67 Конституції України передбачає подання громадянами до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у законодавчо встановленому порядку. Порядок подання таких декларацій встановлено статтями 12 та 19 Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року № 13-92 “Про прибутковий податок з громадян” (зі змінами та доповненнями).

З 1 січня 2004 року набув чинності новий Закон України “Про податок з доходів фізичних осіб” від 22 травня 2003 року (№ 889-IV), який вносить суттєві зміни до порядку оподаткування та декларування доходів громадян. Цей Закон замінив Декрет Кабінету Міністрыв України “Про прибутковий податок з громадян” (далі – Декрет). Однак, враховуючи те, що минулого року ще діяв зазначений Декрет, громадяни повинні декларувати свої доходи згідно з його вимогами.

Декларацію про доходи подають:

- Громадяни, які мали постійне проживання в Україні, тобто проживали на території України більше 183 днів протягом календарного року та які протягом 2003 року одержали доходи не за місцем основної роботи, служби, навчання.

- Громадяни, які мали постійне проживання в Україні, і які, поряд з доходами із джерел в Україні за основним чи не основним місцем роботи або за основним місцем роботи разом з неосновним місцем роботи, одержували доходи за межами України.

- Громадяни, які протягом календарного року не мали місця основної роботи, але одержували доходи з різних джерел як в Україні, так і за її межами:

- одержували несистематичні доходи від здавання вторинної сировини;

- матеріальну допомогу;

- доходи від продажу лому дорогоцінних металів;

- доходи у вигляді авторської винагороди (гонорари за публікацію статей у пресі);

- доходи від операцій купівлі-продажу акцій та інших корпоративних прав незалежно від обсягів таких операцій та від того, здійснювались ці операції за основним чи не за основним місцем роботи;

- отримували винагороду за кордоном, тощо.

За бажаннім подають декларацію громадяни, які протягом 2003 року одержували доходи не за основним місцем роботи у розмірі, що не перевищує 1 тис. 95 грн. на рік.

Відповідно до пп. “в” п. 1 ст. 5 Декрету Кабінету Міністрів України “Про прибутковий податок з громадян” до сукупного оподатковуваного доходу не включаються державні пенсії, а також додаткові пенсії, що виплачуються за умови добровільного страхування пенсій.

Якщо громадянин протягом календарного року одержував пенсію і доходи тільки за основним місцем роботи (де ведеться трудова книжка), то декларацію про доходи подавати до податкової інспекції не потрібно.

Декларація про доходи подається громадянами особисто або надсилається поштою до районної податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes