Прилади дозиметричного контроля, Детальна інформація

Прилади дозиметричного контроля
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Військова справа
Автор: Олексій
Розмір: 9.5
Скачувань: 1508
Конструктивно: ІД-1 – прямопоказуючі, ІД-11 – непрямопоказуючі.

Прилад ДК-0,2 – прямопоказуючий дозиметр, виконаний у виді авторучки з оптичним окуляром, який дозволяє безпосередньо проводити відраунок експоненційної дози гама – випромінювання в диапазоні 0-200 мР. В його корпусі вмонтована інтегруюча іонізаційна камера та конденсатор, живлення якого здійснюється перед роботою від зарядного пристрою.

Радіометр – дозиметр гама-бета випромінень

РКС-01 “Стора”

Радіометр – дозиметр гама-бета випромінень РКС-01 “Стора” призначенй для індивідуального і колективного користування при вимірюванні значення потужності експозиційної дози гама – випромінення та щільності потоку бета – частинок.

Радіометр призначений для вимірювання радіаційного фону в місцях проживання і праці населення, контролю радіаційної чистоти житлових і виробничих приміщеннь, будівель та споруд, предметів одягу, теріторії, що прилягає, поверхні грунту на присадібних ділянках, транспортних засобів.

Прилад забеспечує високу точність обробки інформації, зміну оперативності вимірюваннь без втрат точності при різних рівнях випромінення. Схема обробки інформації приладу позбавлена температурної нестабільності, прилад має низьке енергоспоживання, живиться від акамуляторів.

Номер у Державному реєстрі засобів вимірюванняУ720-96.

Дозиметр – радіометр гама-бета випромінень

ДКС-01М “Селвіс”

Дозиметр – радіометр гама-бета випромінень ДКС-01М “Селвіс” призначений для вимірювання еквівалентної дози і потужності еквівалентної дози гама- та рентгенівського випроміненнь, часу накопичення еквівалентної дози, а також поверхневої щільності потоку бета – частинок.

Дозиметр використовується для і радіометричного контролю на промислових підприємствах, атомних електростанціях, в науково-дослідницьких організаціях; контролю радіаційної чистоти житлових приміщеннь, будівель і споруд, теріторії, що до них прилягає, предметів побуту, одягу, поверхні грунту на присадибних ділянках, транспортних засобів.

Номер у Державному реєстрі засобів вимірювання У900-99.

Дозиметр гама – випромінення індивідуальний ДКС-02К “КАДМІЙ”.

Дозиметр гама – випромінення індивідуальний ДКС-02К “КАДМІЙ” призначений для вимірювання еквівалентної дози та потужності еквівалентної дози гама- та рентгенівського випроміненнь, а також часу накопичення еквівалентної дози.

Дозиметр використовується для індивідуального дозиметричного контролю на промислових підприємствах, атомних електростанціях, в науково – дослідницьких організаціях, радіологічних відділах, а також контролю радіаційного забруднення оточуючого середовища.

Прилад має звукову та світлову сигналізацію перевищення порогових рівнів, можливість програмування порогових рівнів по дозі та потужності дози.

Номер у Державному реєстрі засобів вимірювання У1241-99.

Дозиметр – радіометр гама-бета випромінень пошуковий МКС-07 “ПОШУК”.

Дозиметр – радіометр гама-бета випромінень пошуковий МКС-07 “ПОШУК” призначений для вимірювання еквівалентної дози і потужності еквівалентної дози гама- та рентгенівського випроміненнь, а також поверхневої шільності потоку бета – частинок.

Дозиметр використовується для дозиметричного та радіометричного контролю на промислових підприємствах, атомних електростанціях, в науково – дослідницьких організаціях; контролю радіаційної чистоти житлових приміщеннь, будівель і споруд, теріторії, що до них прилягає, предметів побуту, одягу, поверхні грунту на присадибних ділянках, транспортних засобів.

Прилад забеспечує можливість програмування порогових рівнів потужності дози гама – випромінення та щільності потоку бета – частинок, звукову сигналізацію зареєстрованих гама – квантів, бета – частинок та перевищення запрограмованого порогового рівня потужності еквівалентної дози чи щільності потоку бета – частинок; реєстрацію м’яких бета – випроміненнь.

Номер у Державному реєстрі засобів вимірювання У1207-99.

Дозиметр – радіометр універсальний “МКС-У”.

Дозиметр – радіометр універсальний “МКС-У”(модернізований рентгенометр ДП-5В) призначений для вимірювання еквівалентної дози і потужності еквівалентної дози гама - випромінення та поверхневої щільності потоку бета – частинок.

Прилад забеспечує можливість роботи в умовах атмосферних опадів (дощ, сніг), в умовах запиленої атмосфери та при заглибленні виносного детектора гама – випромінення в воду на глибину до 0,5 м., вимірювання аварійних рівнів перевищення еквівалентної дози гама - випромінення з доставкою виносного детектора на відстань до 30 м., автоматичну установку інтервалів та диапазонів вимірюваннь.



Література:

Прилади радіаційного контролю виробництва НВКП “Спаринг - Віст” Львів, 2000р.

Начальная военная подготовка: Учебник для 10-11 классов.-М. Просвещение, 1984г.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes