Арифметика в системі DERIVE, Детальна інформація

Арифметика в системі DERIVE
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Математика
Автор: Олексій
Розмір: 12.8
Скачувань: 1384
MOVE: Before: 1 Start: 6 End: 9

Видалення виразів

Команда Remove видаляє блок виразів, вказаний початковим та кінцевим виразами. Нагадаємо, що всі вирази можуть бути видалені командою Transfer Clear.

Контроль точності обчислень

Точність обчислень встановлюється командою Options Precision, при виконанні якої на екран виводиться підменю:

PRECISION: Mode: Approximate Exact Mixed Digits: 6

У режимі точних обчислень (Exact Mode) DERIVE оперує з цілими числами та їх відношеннями (раціональна арифметика) і виділяє для результату стільки пам'яті, скільки знадобиться. Наприклад, при обчисленні (спрощенні) виразу



DERIVE дає такий результат:



.

У режимі змішаних обчислень (MixedMode) ірраціональні числа наближаються дробами, але раціональні операції виконуються точно.

У режимі наближених обчислень (ApproximateMode) результат подається у вигляді десяткового дробу з кількістю значущих цифр після десяткової крапки, що задається у полі Digits розглядуваної команди Options Precision.

Контроль формату виведення чисел

Формат виведення чисел визначається командою OptionsNotation, при виконанні якої на екрані з'являється підменю:

NOTATION: Style: Decimal Mixed Rational Scientific Digits: 6

Результати вибору опцій вказаної команди несуттєво відрізняються від результатів роботи попередньої команди. Спробуйте розібратися з цим питанням самостійно.

Наближене обчислення ірраціональних чисел

Звичайно проводять всі обчислення в точному режимі (Exact Mode). Якщо ви потім бажаєте одержати наближений розв'язок, то краще не змінювати режим обчислень командою OptionsPrecision, а скористатись командою approX головного меню.

Контроль системи числення

Іноді виникає необхідність перетворення чисел з однієї системи числення в іншу (двійкову, вісімкову, десяткову і т.п.). Це легко здійснити, використовуючи команду OptionsRadix. При виконанні цієї команди з'являється підменю:

RADIX: Input: 10 Output: 10

Використовуючи клавішу Tab для переходу між областями, можна задати основу (Radix) системи числення вхідних (Input) та вихідних (Output) чисел. Величину основи можна змінювати в межах від 2 до 36. Для основ більших 10 літера A використовується для представлення числа 10, літера B SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" для представлення числа 11 і т.д. до літери Z SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" для представлення числа 35. При введенні чисел, що використовують основу числення більшу 10, вищевказаним літерам повинен передувати нуль. Наприклад, десяткове число 14 за основою 16 має вводитись у вигляді 0E.

PAGE 3

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes