Аудит дотримання трудового законодавства та розрахунків з оплати праці, Детальна інформація

Аудит дотримання трудового законодавства та розрахунків з оплати праці
Тип документу: Реферат
Сторінок: 38
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 101.7
Скачувань: 2429
Чисельність працюючих на підприємстві -11 чоловік.

Керування підприємства здійснює керівник, і приймає рішення в області економіки і налогооблажения.

Аудиторські перевірки необхідні державним органам, судам, прокурорам і слідчим для підтвердження вірогідності цікавлячої їхньої фінансової звітності.

Затрати підприємства ПП “Еководтехніка”, пов’язані з використанням найманої робочої сили, не обмежуються лише виплатою заробітної плати робітникам, що мають трудові відносини з підприємством та віднесені до його облікового складу. З одного боку, підприємство для виконання певних робіт по мірі необхідності може притягувати фізичних осіб (що не мають трудові відносини з підприємством ПП “Еководтехніка” та, відповідно, не віднесені до його облікового складу) та сплачувати за їх працю договорами цивільно-правового характеру. З іншого боку, окрім власне заробітної плати, робітникам можуть сплачуватись різного роду надбавки та доплати, премії, компенсації та інше. Крім того, деякі види компенсаційних виплат, що фінансуються державою або відповідними фондами, сплачуються громадянам через підприємства, на яких воно працюють. Але на підприємство ПП “Еководтехніка” покладено зобов’язання утримувати з заробітної плати робітників податок на прибуток та збори в загальнодержавні фонди, а також деякі інші суми, встановлені законодавством (наприклад, аліменти) або за згодою сторін (наприклад, перерахування частини заробітної плати на погашення товарного кредиту, отриманого робітником на іншому підприємстві).

Таким чином, між підприємством ПП “Еководтехніка” та його робітником постійно здійснюються розрахунки, більшість яких пов’язана з оплатою праці. Як і будь які інші господарські операції, ці розрахунки повинні бути відображенні в бухгалтерському обліку. Підставою для відображення в обліку цих, так само як і будь яких інших операцій, є первинні документи.

Аналіз фінансового стану ПП «Еководтехніка»

Основним джереом інформації для аналізу фінансового стану ПП“Еководтехніка” є баланс та форма 2 – «Звіт про фінансові результати» (Додаток -10 ).

Аналіз фінансового стану підприємства буває:

попередній;

комплексний.

Попередній аналіз – проводиться банком, що обслуговує дане підприємство, працівниками свого підприємства для власних потреб та працівниками даного підприємства за матеріалами підприємства суміжника. Цей аналіз простий проводиться дуже швидко охоплює останній рік роботи і зводиться він до того, що розраховуються і аналізуються дев’ять основних показників.

Комплексний аналіз – це більш складний аналіз, він охоплює показники роботи підприємства за 3-4 роки. Виконується незалежною аудиторською службою за наказом підприємства.

2.2.1. Попередня оцінки фінансового стану ПП“Еководтехніка”:

Неплатежі (прострочені виплати по судах, внескам до бюджету, затримка оплати рахунків постачальників, погашення зобов’язань іншим кредиторам), дані з Форми(Ф.)-1 стр.620 (Додаток–9).

На початок звітного періоду(п.п.) = 1930,4 тис. грн.

На кінець звітного періоду(к.п.) = 2322,8 тис. грн.

Неплатежі на кінець періоду збільшилися на 392,1 і становлять 2322,8 тис. грн.

2) Коефіцієнт незалежності:



Коефіцієнт незалежності _ Джерела власних коштів _ стр.380

Валюта балансу стр.640

На початок звітного періоду = 12545,5 / 17301,7 = 0,73

На кінець звітного періоду = 13228,7 / 18310,1 = 0,72

2) Коефіцієнт фінансової стійкості:

Коефіцієнт фінансової _ Джерела власних коштів +

стійкості Довгострокові позичкові кошти _ стр.380 + 480

Валюта балансу стр.640



На початок звітного періоду = (12545,5+2825,8) / 17301,7 = 0,89

На кінець звітного періоду = (13228,7+2755,0) / 18310,1 = 0,87

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes