Комп`ютеризація обліку наявності та руху необоротних активів, Детальна інформація

Комп`ютеризація обліку наявності та руху необоротних активів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 10.4
Скачувань: 1550
В результаті виконання операції введення об'єкта в експлуатацію в історії інвентарного об'єкта з'явиться новий запис, а в журналі обліку господарських операцій буде зареєстрована господарська операція (якщо було встановлено параметр "Создавать хозяйственную операцию"). Для того, щоб проконтролювати правильність господарської операції і в разі необхідності відкоригувати її, на екран виводиться вікно журналу обліку господарських операцій, в якому курсор знаходиться на новоствореній операції.

Облік руху необоротних активів

Реєстрація переміщення необоротного активу відображається в інвентарній картотеці, і в журналі обліку господарських операцій у результаті виконання функції "Внутреннее перемещение". Переміщення необоротного активу може бути відображене в бухгалтерському обліку шляхом введення відповідного документу. При цьому слід відмовитись від автоматичного створення господарської операції. Для виконання операції переміщення необхідно виконати наступні дії:

"Операции над объектом" - "Внутреннее перемещение".

Облік переоцінки необоротних активів

Переоцінка можлива лише для інвентарних об'єктів, що знаходяться в експлуатації.

Переоцінка в програмі може бути виконана одним із двох способів: множенням початкової вартості об'єкта на заданий коефіцієнт або безпосереднім зазначенням нової початкової вартості інвентарного об'єкту.

Для виконання операції переоцінки необхідно, встановивши курсор на відповідний об'єкт рядка списку інвентарної картотеки, вибрати пункт контекстного меню:

для дооцінки:

"Операции над объектом" - "Изменение стоимости объекта";

для переоцінки:

"Операции над объектом" - "Переоценка".

На екрані з'явиться форма для визначення умов переоцінки об'єкта і значень деяких характеристик господарської операції.

В результаті переоцінки зазначені в інвентарній картці первісна вартість об'єкта, нарахована амортизація і залишкова вартість об'єкта будуть перераховані, в історії інвентарного об'єкта з'явиться новий запис, а в журналі обліку господарських операцій будуть зареєстровані дві господарські операції.

Операцію по переоцінці можна виконати одразу над декількома інвентарними об'єктами. Для цього необхідно позначити в списку їх картки і вибрати в контекстному меню пункт:

"Операции над объектом" - "Переоценка".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes