Діяльність В’ячеслава Чорновола, Детальна інформація

Діяльність В’ячеслава Чорновола
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Політологія
Автор: Олексій
Розмір: 55.3
Скачувань: 2093
Висновки

Про В’ячеслава Чорновола та про його феномен ще напишуть десятки книжок. Вийдуть друком його статті, політичні звернення, есе та монографії, унікальне листування. Створено Фонд В’ячеслав а Чорновола, президентом якого обрано його дружину й соратницю — відому українську поетесу Атену Пашко. Фонд розпочав роботу над підготовкою зібрання творів, а це десяток томів.

Його талант шліфували мордовські табори. Там він став філософом і стратегом. І все одно найважливіше: він був не з бронзи і не з мармуру. Він був весела й жива людина, з усіма рисами живої людини; вони лише відтіняли його масштаб, його дар схоплювати проблему зразу і в цілому, його вміння передбачати й вести...

Читаймо його, читаймо уважно, з олівцем, — і ми, сьогоднішні, багато що переосмислимо.

І в багатьох випадках знайдемо відповідь на те, як жити далі, куди прямувати, чого стерегтися. У нього про це сказано, треба тільки хотіти це побачити.

Чорновіл ніколи не співав з чужого голосу, нікому не підспівував; говорив, що думав, — думав, що говорив. Він був і залишився опозиціонером до всього, що гальмувало шлях до незалежності України, до Моральної Людини, до Бога; і там, у таборах, і тут, у новій і ще не оформленій реальності.

Отож, нехай Бог допоможе і нам з вами, славні наші побратими, — допоможе зрозуміти В’ячеслав а Чорновола.

Тобто зробити те, що нам не вдалося зробити за його життя.

Список використаної літератури

Кривдіна І.Б. Основні напрями журналістської діяльності В’ячеслава Чорновола // Вісник Одеського національного політехнічного університету. – Одеса, 2004.

Чорновіл Т.В. В’ячеслав Чорновіл. Спогади. – Львів, 2005.

Чорновіл В. У Новий рік – з новим ділом і новим словом! // Чорновіл В. Пульс української незалежності: Колонка редактора. – К.: Либідь, 2000. – С. 19, 21.

Яременко В. Так починався В"ячеслав Чорновіл. // Чорновіл В. Твори у 10-ти т. Т.1. - С. 27.

PAGE

PAGE 2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes