Інформаційна діяльність засобів масової інформації, Детальна інформація

Інформаційна діяльність засобів масової інформації
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Соціологія
Автор: Inna
Розмір: 12.2
Скачувань: 2663
Утім, і самі ЗМІ, при всім різноманітті їхніх функціонально-технічних можливостей, знаходяться в складному становищі. Почати з того, що їм явно не вистачає позитивних прикладів будівництва економіки нового демократичного суспільства, на яких можна було б створювати і розвивати цивільну культуру. Так доцільно розробити й активно запроваджувати в життя антикризову програму, що містить ситуаційний аналіз, що розкриває мети, шляхи і засоби проведення реформ, їхні етапи, «технологію» проведення і т.п.

У таких складних умовах роль засобів масової інформації полягає в тім, щоб своєю діяльністю вони сприяли створенню сприятливої обставини творчого пошуку рішення складних суспільних проблем, і знайомили широкі кола населення з різними конструктивними точками зору, концепціями нашого подальшого розвитку, навіть якщо вони будуть відрізнятися від офіційно прийнятих урядом. Однобічна орієнтація ЗМІ на одну яку-небудь політичну позицію несумісна з процесом демократизації України.

Інформаційна діяльність ЗМІ покликана на сприяння державної стабілізації, соціально ефективної організації суспільства, враховувати економічний ресурс як держави в цілому, так і активних носіїв культури, традицій, соціальних і національних цінностей у їхньому розвитку. Розгляд державних та національних відносин як предметного лана ЗМІ підкреслює виняткову важливість преси, електроних засобів масової інформації як продуктивну силу в області масової свідомості, як діючого учасника формування нової політичної та економічної інфраструктури.

Такий підхід обумовлений тим, що саме ЗМІ у своїй інформаційній діяльності мають здатність перетворювати, стабілізувати, збагачувати (чи збіднювати) суспільство, тим самим зберегти і культивувати загальнодержавні і національні цінності, змістовно реалізувати взаємодію народів чи країни протидіяти їх взаєморозумінню, відкрити простір для передової економічної думки.

Таким чином, у сьогоденні інформаційна діяльність ЗМІ має богате значення як у політичному, соціальному так і в економічному житті держави та суспільства. За допомогою информацию о найголовніших подіях у світі та у державі.

Список використанної літератури.

1 Авдєєва О. “Масова інформація і суспільна думка молоді”\\. Київ. 1999.

2.Богомолова Н. Н. “Масова комунікація і спілкування.”\\ М., Знання.2000

3. Зайцева В. “Ефективність засобів масової інформації.” Харків, 2001.

4..Лозовский Б. Н.” Журналістський вплив на молодь.” Свердловськ. 1999.

5.Олешко В. Ф. “Інформаційна діяльність ЗМІ”. Харків, 2001.

6.Олешко В. Ф. “Заручники гласності” Харків.1999.

PAGE

PAGE 4

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes