В.Винниченко як політичний діяч, Детальна інформація

В.Винниченко як політичний діяч
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Особистості
Автор: Сидун Олексій
Розмір: 7.7
Скачувань: 4456
Коли після повалення самодержавства представники різних політичних партій, у тому числі й М.Міхновський, повели боротьбу за створення українських формувань у складі колишньої царської армії, Петлюру, який не стояв осторонь цієї боротьби, було обрано головою Українського військового комітету Західного фронту. Так почалося його сходження до високих військових та державних посад. Але Петлюра був більше політиком, ніж військовим. Не бажаючи сліпо коритися наказам згори, він увійшов в конфлікт з В.Винниченком, який не підтримував створення окремих військових сил України. На знак протесту Петлюра вийшов з уряду. Він виїхав на Лівобережжя, де почав створювати українські військові частини.

У липні 1918 його заарештували й майже 4 місяці тримали у в’язниці. На початку лютого 1919 Петлюра зосередив свою владу в своїх руках і невдовзі очолив Директорію, а також збройні сили УНР.

Після укладання Варшавської угоди війська УР разом з польською армією повели наступ на більшовиків, які захопили владу в Україні й 7 травня 1920 здобули Київ. Однак цей успіх виявився тимчасовим.

25 травня 1926 Петлюру вбили.

ЛІТЕРАТУРА:

Київ. Старовина. – К., 1993, №1

Пентова І. Політичні портрети В.Винниченка і С.Петлюри. – К., 1999.

Великий державник – Українське слово. – 1996.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes