Матеріал "на замовлення": особливість сучасної журналістики, Детальна інформація

Матеріал "на замовлення": особливість сучасної журналістики
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Журналістика
Автор:
Розмір: 8.6
Скачувань: 1605
Також досить непомітна межа між редакційним завданням та матеріалом "на замовлення". Бо ж під час виконання редакційного завдання, журналіст просто з якихось інших міркувань, може вирішити, скажімо, не ставити власне прізвище. Хоча б, щоб потім не мати непорозумінь із тими, про кого пише, щоб нічого не загрожувало ані йому, ані його родині.

Тому однозначно сказати, що матеріали "на замовлення" є явищем лише притаманним нашому суспільству чи особливістю вітчизняної журналістики, це означає – помилитись. Точним формулюванням буде висловлювання, що вираз "матеріал на замовлення" є нічим іншим, як витвором сучасної лінгвістики, що виникла за умов становлення журналістики нового періоду.

Хоча, на нашу думку, вже існування такого виразу є досить тривожним дзвінком для української журналістики. Бо ніхто зараз не зможе дати гарантії, що у недалекому майбутньому це поняття й справді не перетвориться на точне визначення "журналістіки на замовлення". Й буде повністю відповідати суті. А це, в свою чергу, паплюжитимє другу найдревнішу професію більше, ніж усі разом взяті утиски свободи слова та вільних мас-медіа...

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes