Оздоровче значення туризму. Способи орієнтування на місцевості, Детальна інформація

Оздоровче значення туризму. Способи орієнтування на місцевості
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Фізкультура
Автор:
Розмір: 11.1
Скачувань: 2798
види діяльності

Регулярна туристична діяльність і участь в туристичних змаганнях являється ефективним замінником фізичної праці, пробуджують в людини радість до життя, служать загартуванню і підвищують життєдіяльність організму.

Пізнавальна цінність. Під час своїх мандрівок і походів, як в межах своєї країни і за кордоном знайомляться з країною і її людьми, їх життям, знайомляться з національною культурою. Вони розширюють і поглиблюють знання в області ботаніки, зоології, геології, географії, метереології, астрономії. Сільського і лісного господарства, історії культури і мистецтва.

Виховна цінність. Туризм сприяє вивченню історії і формуванню світогляду, веде до зауваження і активного захисту природніх багатств. Оскільки туристична діяльність проводиться в більшій мірі в колективі, коли один залежить від другого і в обов’язковому порядку вимагається тактичність, уважне відношення один до одного, коли власні інтереси не можна ставити вище інтересів колективу, то все це представляє великі можливості для інтенсивного виховання в дусі колектевізму і для формування таких цінних рис характеру, як впевненість в собі, здатність прийти на допомогу…

Правила. В загальних правилах спортивного туризму (мається на увазі піші походи) вказуються види подорожей, які можуть притягуватися для класифікації туристів. Сюди входять багатоденні походи з денним перходом від 15 до 40 км, базові, зіркові і змішані, якщо вони відповідають спортивним вимогам, а також “марш-браски” 20 км. Правила включають вказівки для організаторів по проведенню масових спортивних походів і дерективи для учасників.

Норми навантаження.



Вік в роках Одноденний похід (км) Багатоденний похід (км) Швидкість (км/год) Багаж (кг)

Діти 10-12

Діти 12-14

Молодь 15-18

Дорослі >18

Спортсмени-туристи 10-12

12-18

15-25

20-40

20-60 8-10

10-15

12-20

15-30

15-30 3

3-4

4

4-5

5-7 3

4

5-7

6-10

6-10



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes