Спортивна гімнастика, Детальна інформація

Спортивна гімнастика
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Фізкультура
Автор:
Розмір: 513.4
Скачувань: 2107
Факел (Сідней, 2000)

От чому була відновлена традиція запалювання вогню, а пізніше і доставки його до місця проведення змагань.

Серед олімпійських ритуалів особливою емоційністю визначається церемонія запалювання вогню в Олімпії і доставки його на головну арену ігор. Це одна з традицій сучасного Олімпійського руху. За хвилюючою подорожжю вогню через країни, і навіть – іноді - континенти, за допомогою телебачення можуть спостерігати мільйони людей.

Існує думка, що перше олімпійське полум'я спалахнуло на Амстердамському стадіоні в перший день ігор 1928 року. Однак до останнього часу більшість дослідників в області олімпійської історії не знаходять підтвердження тому, що цей вогонь був доставлений, як велить традиція, естафетою з Олімпії.

Початок смолоскиповим естафетам, що доставляли вогонь з Олімпії в місто літньої Олімпіади, було покладено в 1936 р. З тих пір церемонії відкриття Олімпійських ігор збагатилися хвилюючим видовищем запалювання на головному олімпійському стадіоні вогню від смолоскипа, пронесеного естафетою. Біг факелоносцев – урочистий пролог Ігор протягом більш чотирьох десятиліть. 20 червня 1936 р. в Олімпії був запалений вогонь, що зробив потім 3075 кілометровий шлях по дорозі Греції, Болгарії, Югославії, Угорщини, Чехословаччини і Німеччини. А в 1948 р. смолоскип уперше зробив морську подорож.

Кожні олімпійські ігри мають ще і свою додаткову символіку. Розробляються певні символи та емблеми, які приурочені тим чи іншим іграм. Це збагачує олімпійську символіку, привносить у неї національні особливості та колорит. Наприклад:



Ігри І Олімпіади

1896 Афіни Греція

Ігри ІІ Олімпіади

1900 Париж Франція

Ігри ІІІ Олімпіади

1904 Сент-Луїс США

Ігри VI Олімпіади

1916

Не відбулись

Ігри IV Олімпіади

1908 Лондон Англія

Ігри V Олімпіади

1912 Стокгольм Швеція



Ігри VII Олімпіади

1920 Антверпен Бельгія

Ігри VIII Олімпіади

1924 Париж Франція

Ігри IX Олімпіади

1928 Амстердам Нідерланди

Ігри XII Олімпіади

1940

Не відбулись

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes