Розміщення військовослужбовців. Обов`язки та дії днювального роти, Детальна інформація

Розміщення військовослужбовців. Обов`язки та дії днювального роти
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Військова справа
Автор:
Розмір: 89.9
Скачувань: 2430
39. Подушка ватяна 1 шт. 5 років

40. Матрац ватяний 1 шт. 5 років

41. Ковдра напівшерстяна 1 шт. 4 роки

42. Простирадло бавовняне 2 шт. 1 рік

43. Наволочка для подушки, верхня 2 шт. 1 рік

VII. Крем для взуття

44. Крем взуттєвий жировий 200 г

1 рік

45. Крем взуттєвий чорний 600 г 1 рік



Підстава: наказ міністра оборони України від 24 червня 1992 р. № 107, вказівки заступника міністра оборони України по тилу — начальника тилу Збройних Сил України «Про порядок забезпечення речовим майном».

Розроблено норми і правила також щодо інших приміщень, кімнат, місць. Обладнують умивальники з розрахунку один кран на 5—7 осіб, не менш як дві ножні ванни з проточною водою на роту, душову з розрахунку один кран (душова сітка) на 15—20 осіб. Для прання білизни та обмундирування відводиться пральна кімната або окреме місце (приміщення). Кімнату побутового обслуговування обладнують столами для прасування обмундирування і дзеркалами, забезпечують потрібною кількістю стільців, прасок, а також інвентарем, інструментами, приладдям і матеріалами для стрижки, дрібного лагодження обмундирування і взуття.

Утримання приміщень. Усі приміщення повинні завжди бути в чистоті та порядку. На дверях кожної кімнати вивішується табличка, на якій вказуються її номер і призначення. Під безпосереднім наглядом чергового роти приміщення щодня прибирають чергові прибиральники. Вони повинні: вимести сміття з-під ліжок і тумбочок, підмести в проходах між рядами ліжок, протерти підлогу щіткою чи вологою ганчіркою, винести сміття у призначене для нього місце, стерти пил з вікон, дверей, тумбочок, ставниць, шаф та інших предметів, вичистити ypHHj а в місцях для куріння, крім того, налити в урни воду чи дезінфікуючу рідину. Крім щоденного прибирання, раз на тиждень прибирають усі приміщення під керівництвом старшини роти. Під час такого прибирання всю постіль (матраци, подушки, ковдри) виносять із приміщень, старанно вибивають і провітрюють.

Від занять чергові прибиральники не звільняються.

Опалення приміщень. Початок і кінець опалювального періоду оголошується наказом начальника гарнізону. Наказом по військовій частині призначаються рядові опалювачі, які попередньо вивчають правила опалення та пожежної безпеки. Опалювачі від занять не звільняюються; на опалювальний сезон їх звільняють лише від виконання усіх нарядів.

Провітрювання приміщень. Приміщення провітрюють днювальні під наглядом чергового роти: у спальних кімнатах — перед сном і після сну, а в класах — перед заняттями і в перервах між ними.

Освітлення приміщень. Казармене освітлення буває повне і чергове (неяскраве темно-синє світло). В години сну вмикається чергове освітлення. Біля входу до казарми, в кімнатах для зберігання зброї, у коридорах, на сходах і в туалетах з настанням темряви й до світанку підтримують повне освітлення. Нагляд за дотриманням встановленого освітлення та вчасним увімкненням і вимкненням світла покладається на чергових і днювальних.

Розміщення підрозділу в населених пунктах. Підрозділ військової частини може бути тимчасово розміщений у населеному пункті. У цьому випадку зброя та боєприпаси зберігаються у сухому, віддаленому від дверей, печей, обігрівальних приладів місці і постійно охороняються добовим нарядом. Обмундирування і спорядження розміщують у пристосованих для цього місцях. Особисті речі й білизну зберігають у речових мішках.

Протипожежний захист. Усі військовослужбовці мають знати й виконувати вимоги пожежної безпеки, уміти поводитися із засобами пожежогасіння. Військовослужбовець, який перший побачить виникнення пожежі, повинен викликати військову команду протипожежного захисту та рятувальних робіт (штатну пожежну обслугу) або позаштатну пожежну команду.

Охорона навколишнього середовища. Кожний військовослужбовець повинен берегти природу та охороняти її багатства під час своєї повсякденної діяльності, неухильно виконувати передбачені правилами та інструкціями заходи щодо запобігання забрудненню атмосферного повітря, водних ресурсів, земель, збереження тваринного і рослинного світу.

Розподіл часу і повсякденний порядок. Для військовослужбовців установлено 40-годинний робочий тиждень з одним вихідним днем. Розподіл часу здійснюється таким чином, щоб забезпечити у військовій частині постійну бойову готовність і створити умови для підтримання порядку і військової дисципліни, виховання військовослужбовців, підвищення їхнього культурного рівня, проведення занять із бойової підготовки, для побутового обслуговування, відпочинку і харчування.

Розподіл часу у військовій частині впродовж доби здійснюють згідно з розпорядком дня, що визначає час виконання основних заходів повсякденної діяльності, навчання і побуту особового складу роти.

\

ійськовою технікою; гуманітарної, культурно-освітньої та спортивно-масової роботи; слухання радіо і перегляду телепередач; для прийому хворих у медичному пункті; приймання військовослужбовців командуванням з особистих питань; для власних потреб військовослужбовців, вечірньої прогулянки, перевірки і восьмигодинного сну.

Сніданок, обід і вечеря. Приготування їжі має бути завершено до терміну, встановленого розпорядком дня.

У визначений час черговий частини дає дозвіл на видачу їжі. Солдати і сержанти приходять до їдальні строєм, під командою старшини роти або одного із заступників командирів взводів. Заборонено їсти в головному уборі, спеціальному (робочому) одязі.

Для військовослужбовців, які потребують дієтичного харчування, їжу готують окремо.

Проміжок між споживанням їжі не повинен перевищувати семи годин. Після обіду 30 хвилин не проводяться заняття і не виконуються роботи.

Існують норми продовольчих пайків на добу (табл.).

Таблиця

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes