Побутова хімія, Детальна інформація

Побутова хімія
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Хімія
Автор:
Розмір: 16.4
Скачувань: 6117
Засоби хімічного захисту рослин – це засоби для боротьби з шкідниками, хворобами рослин і будяками і засоби догляду за рослинами.

Засоби для боротьби з шкідниками рослин (інтексициди і акарициди) застосовують для знищення тлі, молі, колорадського жука та ін. До них відносять Карбофос – проти кліщів, жуків, гусениці; Анометрин – для знищення листкогризучих шкідників, в тому числі колорадського жука; Бензофосфат – універсальний та ін.

Засоби для боротьби з хворобами рослин (фунгіциди) використовуютья для знищення грибків, гнилості плодів, плямистості листків та ін. До них відносяться залізний і мідний купороси, бордовська суміш (мідний купорос), хлорокись міді та ін.

Засоби догляду за рослинами – замазка і побілка садова тощо. Вони застосовуютья для захисту рослин від весняних заморозків, сонячних опіків і шкідників, для замазування ран.

На торгових підприємствах перевіряють цілісність і герметичність упаковки, повноту і чіткість її маркіровки.

8. Упаковка і маркіровка товарів побутової хімії.

Клеї побутові синтетичні, нітроцелюлозні і силікатні фасують в герметично закриваючі тюбики, пластмасові банки, скляні і пластикові пляшки і флакони.

Клеї крохмальні і білкові упаковують в паперові пакети і коробки, поліетиленові кульочки, ящики.

Клеї маркірують, позначаючи на тарі товарний знак і назву підприємства – виробника, вид клею, стандарт, масу, ціну, дату виготовлення, строк придатності, призначення і вказівки по застосуванню.

Круги і бруски шліфувальні маркують по одній із сторін з вказуванням скороченого найменування підприємства-виробника, марки абразивного матеріалу, номера зернистості, класу інструменту – А чи Б (клас встановлюють в залежності від відповідності встановленим розмірам, нормам твердості та ін.), допустимої кругової швидкості (у кругів).

Шліфувальний папір має маркіровку з вказуванням скороченої назви підприємства виробника, виді і способу нанесення абразивного матеріалу, розміру основи, марки і номера зернистості абразивного матеріалу, призначення, класу, стандарту.

Круги невеликого діаметру (до 40 мм) і бруски упаковують в пакети чи коробки, а круги великого діаметру – в ящики. Шліфувальний папір упаковують в пачки, а рулонний загортають подвійним шаром паперу і перев’язують.

Пасти поміщають в банки, а потім в коробки. Маркіровка на тарі повинна містити основні маркіровочні дані.

Мило господарське тверде на кожному куску має позначення товарного знаку підприємства-виробника, вказані також вміст жирних кислот, стандарт та ін. Упаковують його в картонні коробки.

Порошкові засоби для прання фасують переважно в паперові коробки, пасти – в пластмасові банки, рідкі засоби – в пластикові флакони. На коробках, банках і флаконах вказують товарний знак і назву виробника.

Оліфу упаковують в скляні пляшки або бочки. Маркіровка на тарі повинна містити назву виробника, назву оліфи, масу, стандарт або технічні умови, дату випуску і ціну. На етикетках на скляних пляшках вказують також призначення і особливості застосування оліфи.

Лаки упаковують в скляні пляшки, металічні і пластмасові банки або в аерозольні балончики. В маркіровці на шарі вказують товарний знак і назву підприємства-виробника, назву лаку, стандарти, масу нетто, номер партії, ціну, спосіб застосування і зберігання.

Рідкі фарби і емалі переважно фасують в банки металеві, сухі – в паперові пакети, мішки; ґрунтовки і шпаклівки – в пластмасові бочки.

В маркіровці позначають товарний знак і назву підприємства-виробника, назву лаку, стандарти, масу нетто, номер партії, ціну, призначення, спосіб застосування.

На кожен інструмент для малярних робіт наносять товарний знак виробника, назву інструменту, розмір, ціну.

Мінеральні добрива і регулятори росту порошкові і гранульовані упаковують в паперові або пластмасові пакети, коробки, а рідкі – в пластмасові або скляні флакони. В маркіровці на упаковці вказують товарний знак і назву підприємства-виробника і продукції, масу, стандарт, номер партії, дату виробництва, ціну, призначення і способи застосування.

Засоби хімічного захисту рослин фасують в кульки, коробки, тюбіки, флакони, банки з вказуванням товарного знаку і назви підприємства-виробника і засобу, особливостей використання, маси, ціни, дати виготовлення.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes