Аналіз фінансового стану підприємства СГПП „Велес”, Детальна інформація

Аналіз фінансового стану підприємства СГПП „Велес”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 22
Предмет: Екологія
Автор:
Розмір: 80.3
Скачувань: 6169
за 2000 рік



за 2001 рік



Показник валової прибутковості продажу (Квпп) характеризує відношення валового прибутку до (Пв) до загальної суми продажу (Втп), тобто [38, с. 274]:

. (2.11)

Для СГПП "Велес" в аналізованому періоді він становив:

за 1999 рік



за 2000 рік



за 2001 рік



Якщо проаналізувати показники прибутковості СГПП "Велес", то слід сказати :

Показник прибутковості власного капіталу. Він означає, що на кожні 100 одиниць вкладеного капіталу отримано, відповідно, 2,5 , 3 і 3,3 грошових одиниць доходу.

Показник прибутковості всіх активів. Показник прибутковості на підприємстві, враховуючи економічну ситуацію, досить високий, тому економічно-фінансову ситуацію можна вважати відносно благополучною.

Показник валової прибутковості продажу. Показник дещо вищий за середньогалузеву величину показник прибутковості і реалізації на ринку продукції.

Отже, підприємство СГПП "Велес" за проаналізованих три роки своєї діяльності є ліквідним, платоспроможним, досить рентабельним і прибутковим.

2.3. Розрахунок економічної ефективності.

З метою забезпечення безперебійної роботи лінії по виробництву крупи, поліпшення якості продукції пропонується провести модернізацію лінії: встановити шелушильно-шліфувальну машину марки ЗШМ-4МД замість шелушильної машини марки ЗШМ-0,4МД, що дозволить підвищити коефіцієнт використання потужності цієї лінії. У результаті заходу збільшиться обсяг виробництва, зросте продуктивність праці, знизиться собівартості продукції, що позитивно вплине на показники роботи підприємства та на конкурентоспроможність продукції та підприємства в цілому.

Розраховуємо капітальні витрати

(2.12)

де, Кзаг - початкова вартість нового обладнання, враховуючи витрати на його закупівлю, транспортування, зберігання, монтаж та заготівельні роботи;

Д- витрати на демонтаж обладнання, що замінюється;

З - заготівельні витрати;

Таблиця 2.4

Вихідні дані для розрахунку



п/п Показники Одиниці виміру Значення до модерніз. Знач. після модер.

1 2 3 4 5

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes