Державна реєстрація підприємницької діяльності, Детальна інформація

Державна реєстрація підприємницької діяльності
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Економіка
Автор:
Розмір: 7.5
Скачувань: 3361
За наявності всіх документів орган державної реєстрації зобов’язаний протягом не більше п’яти робочих днів  з дня їх надходження (а за бажанням заявника при сплаті потрійного реєстрового збору – протягом 1 дня) внести дані реєстраційної картки до Реєстру суб’єктів підприємницької діяльності та видати Свідоцтво про державну реєстрацію встановленого зразка з проставленим ідентифікаційним кодом юридичної особи або з ідентифікаційним номером фізичної особи – платника податків та інших обов’язкових платежів.

За кожний прострочений день орган державної реєстрації повинен сплатити заявнику 20 % реєстраційного збору , але не більше розміру внесеної заявником плати за державну реєстрацію.

Заявнику видається оригінал свідоцтва про державну реєстрацію з трьома його копіями, а також оригінал та копія поданих ним установчих документів з відміткою органу державної реєстрації.

Підрозділи суб’єкта підприємницької діяльності – філії (відділення), представництва без створення юридичної особи не потребують державної реєстрації. Але ж потрібно повідомити про це орган реєстрації для внесення відповідних додаткових відомостей до вашої реєстраційної картки.

Перереєстрація суб’єктів підприємницької діяльності проводиться в такому ж порядку, як і їх реєстрація, у разі зміни:

назви;

організаційно-правової форми;

форми власності.

Суб’єкт підприємницької діяльності у місячний термін з моменту настання зазначених змін зобов’язаний подати документи для перереєстрації з підтвердженням опублікування інформації про зміни у друкованих засобах масової інформації.

До органу державної реєстрації необхідно звернутися також в наступних випадках:

внесення змін (доповнень) в установчі документи, які не потребують перереєстрації. Суб’єкт підприємницької діяльності зобов’язаний подати до органу державної реєстрації по 2 оригінали та по 1 копії документів, завірених в установленому порядку, в яких наведено зазначені зміни (доповнення), внести їх до своєї реєстраційної картки та сплатити збір за державну реєстрацію змін (доповнень) до установчих документів;

зміни прізвища, ім’я чи по батькові підприємця-громадянина. Для одержання нового свідоцтва він повинен в 10-денний термін з моменту настання зазначеної зміни подати до органу державної реєстрації реєстраційну картку з внесеними змінами, документ, що підтверджує зміну прізвища, ім’я чи по батькові, одну фотокартку та документ, що підтверджує внесення плати (10 % реєстраційного збору – як за видачу дублікату);

зміни місцезнаходження (місця проживання) суб’єкту підприємницької діяльності. Якщо ця зміна відбувається у межах одного адміністративного району, підприємець повинен у 7-денний термін з моменту настання такої зміни подати до органу державної реєстрації реєстраційну картку з внесеними змінами та оригінал свідоцтва про державну реєстрацію для внесення відповідних змін.

sdfЯкщо ця зміна пов’язана із зміною адміністративного району (міста), то в той же термін до органу державної реєстрації за попереднім місцезнаходженням необхідно подати заяву та копію документа, що засвідчує зміну місцезнаходження (місця проживання), а в 30-денний термін після цього подати до органу державної реєстрації за новим місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну картку з внесеними змінами та оригінал свідоцтва для внесення в нього відповідних змін.

втрати (знищення тощо) свідоцтва про державну реєстрацію. Для одержання дубліката свідоцтва до органу державної реєстрації подаються: заява про видачу дубліката; підтвердження опублікування в друкованих засобах масової інформації оголошення про визнання недійсним втраченого свідоцтва про державну реєстрацію із зазначенням ідентифікаційного коду чи ідентифікаційного номера; документ, що засвідчує внесення плати за видачу дубліката.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes