Кипіння, Детальна інформація

Кипіння
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор:
Розмір: 32.1
Скачувань: 1904
\x0313\x306A

\x0313\x2D6A

*

.

- довжина при 00С

- довжина при певній температурі

(табл. 12)

- коефіцієнт лінійного розширення





б) Об’ємне розширення – це зміна об’єму тіла під час нагрівання.

- об’єм при 00С

- об’єм при певній температурі.



\xF062 - коефіцієнт об’ємного розширення.

Зв’язок між коефіцієнтом лінійного і об’ємного розширення.





- площа при певній температурі.

2. Розширення тіл при нагріванні і стискання при охолодженні в природі відіграють величезну роль. Не рівномірне прогрівання повітря біля поверхні Землі створює конвекції потоки (вітер), які зумовлюють зміну погоди. Нерівномірне прогрівання води в морях і океанах створює течії, які впливають на клімат прибережних країн. Особливо в гірських місцевостях. Це призводить до розширення і стискання гірських порід. Оскільки такі зміни об’єму залежать від роду речовини, то в гірських породах, що мають складну будову, виникають тріщини, які поступово збільшуються, тобто ці породи руйнуються.

У побуті і техніці залежність густини речовини, довжини і об’єму тіл від температури також має дуже велике значення. Залежність густини повітря від температури використовується в квартирах для рівномірного розподілу тепла, яке виділяють печі і радіатори, у грубках – для створення тяги, у холодильниках – для рівномірного охолодження камери. Залежність густини повітря від температури доводиться враховувати при натягуванні проводів на лініях електропередачі, під час прокладання паропроводів і рейок, спорудження мостів, тощо.

1.

Є по 200 г. спирту і ефіру при температурі 293 К. Яку кількість тепла потрібно затратити, щоб перетворити ці рідини в пару?

2.

Скільки тепла виділиться при конденсації 200 г. водяної пари з температурою 1000 і при охолодженні одержаної води до 200?

Питання до теми.

Що називається тепловим розширенням?

Що таке лінійне розширення?

Зобразіть на малюнку лінійне розширення.

Запишіть формулу лінійного розширення і поясніть кожну букву з формули.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes