Windows 3.1, Детальна інформація

Windows 3.1
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор:
Розмір: 7.4
Скачувань: 2213
*

,

Ue

TH

Ue

Eно перевищує пам'ять L1.

В КЕШ - пам'яті зберігаються копії найбільш вживаних ділянок ОП.

CMOS - (напівпостійна) пам'ять. Ця ділянка пам'яті для збереження параметрів конфігурації ПК.

CMOS пам'ять володіє низьким енергоспоживанням.

Вміст CMOS - пам'яті не змінюється при виключенні ПК, оскільки для її електроживлення використовується спеціальний акомулятор.

Адресний простір пам'яті.

В сучасних ПК використовується компактна мікроелектронна пам'ять.

Для побудови ОЗП, ПЗП, регістрових ЗП широко застосовують напівпровідникові інтегральні мікросхеми, які виготовляють по спеціальній напівпровідниковій технології з застосовуванням інтегральних схем (ІС) та великих інтегральних схем (ВІС) на основі кремнію з високою ступінню інтеграції.

Розподіл пам'яті.

Ядро пам'яті розміщується в ОП, разом з виконуваним в даний момент процесом (або частиною його, по меншій мірі). В процесі компіляції програма - компілятор генерує послідовність адресів, які є адресами змінних і інформаційних структур, а також адресами інструкцій і функцій. Компілятор генерує адреси для віртуальної машини так, ніби на фізичній машині не буде виконуватись паралельно з транслюванням жодна інша програма.

Що таке адреса.

Кожна комірка пам'яті має адресу, яка викортстовується для її знаходження.

Адреси - це числа, починаючи із 0 для першої комірки пам'яті. Оскільки адреси - це ті ж числа; комп'ютер може використовувати арифметичні операції для обчислення адресів пам'яті.

Архітектура кожного комп'ютера накладає власні обмеження на величину адресів. Найбільший можливий адрес визначає об'єм адресного простору ПК, або те, який об'єм пам'яті він може використовувати.

За звичай, комп'ютер використовує пам'ять меншого об'єму, ніж допускається його можливостями адресації. Якщо архітектура ПК передбачає невеликий адресний простір, це покладає строгі обмеження на можливості такого комп'ютера.

Дивні віднімання.

Чому команда пед (змінює знак 2-го значення) і стр (порівнює дві величини) стоять разом з командою віднімання?

1) В випадку з пед CPU 8086 віднімає відповідне значення 30. Це значення може бути записане в регістр або пам’ять. При відніманні значення 30 одержується значення в додатковому коді або інакше двійклве доповнення цього значення, що еквівалентне замінить всіх 0 на 1, а 1 на 0 і додаванню 1.

Простіше скористатися командою пед:

Пед ax; одержання війкового доповнення ax

Пед [value]; одержання війкового доповнення.

2) Більшість цифрових процесорів [value] виконують порівняння шляхом віднімання одного значення з другого, а потім порівнюють результат. При цьому встановлюються біти різних прапорів описуючи тим самим результат.

Наприклад, є він 04 від’ємним або додатнім.

Стр виконує відніманя аналогічно команді sub, проте зберігає при цьому тільки значення прапорів, які можуть перевірятися іншими командами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes