Видатні люди Галичини, Детальна інформація

Видатні люди Галичини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Особистості
Автор:
Розмір: 5.9
Скачувань: 1898
1949 року народження. Батьківщина - с.Колінці?? Тлумацького району Івано-Франківської області. Навчався в професійно-технічному училищі, служив у армії. Працював в газеті "Дніпровська зоря", "Агро".

Друкувався в альманахах "Сонячний годинник" видавництва "Карпати", журналі "Дзвін" - новели, оповідання, статті.

"Дощ із сонячної хмари" - перша книжка прози.

Ольга Слоньовська.

Народилася 8 березня 1960 року в с.Ценява Коломийського району Івано-Франківської області в сім'ї робітників. Закінчила Коломийську СШ №2.

Перша збірка - "Гілочка глоду" - вийшла у видавництві "Карпати" у 1986 р. Працювала вчителькою в рідному селі. Викладала українську літературу в Івано-Франківську - ВПУ №21.

Нині старший викладач кафедри української літератури Прикарпатського університету ім.В.Стефаника.



Олександр Смолак.

Народився 27 червня 1938 року на Чернігівщині. Нині живе в Івано-Франківську. Заочно закінчив літературний інститут ім.Горького в Москві. Член СПУ з 1983 р. Прозаїк. Автор книги "Брат з братом". Публікувався в журналах "Дніпро", "Вітчизна", "Перевал".



Дмитро Юсип.

Народився 4 листопада 1942 р. в Лужках Долинського району Івано-Франківської області. У рідному селі закінчив початкову школу. Потім служив у армії. Закінчив Львівський університет в 1970 р. Член спілки журналістів України. Власний кореспондент газети "Львівський залізничник".

Дмитро Юсип - член Спілки письменників України.

Українське художнє слово - вияв талановитості, інтелектуальності. Це - духовний меч, покликаний стояти на сторожі соборності і незалежності України, збагачення внутрішнього світу нашого сучасника, культури, народу.





The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes