Електроенргетика України, Детальна інформація

Електроенргетика України
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Географія, Геологія
Автор:
Розмір: 6.6
Скачувань: 2316
Гідро електростанції посідають порівняно незначне місце в електроенергетиці України. Можливість спорудження нових електростанцій у країні обмежені. Певний інтерес має освоєння гідроенергоресурсів Карпатськіх і Кримських гір, а також окремих невеликих річок.

Основний обсяг виробництва гідро електроенергії дає каскад дніпровських ГЕС: Київська, Канівська, Кременчуцька, Дніпродзержинська, Дніпрогес і Каховка.

Працює також Дністровська ГЕС і Дністровська гідро акумулятивна станція ( ГАЕС ).Остання, коли споживання електроенергії скорочується ( наприклад, вночі), перекачує воду з нижнього басейна у верхній , тобто накопичує (акумулює) воду, а в пікових навантажень перетворює енергію цієї води в електричну, пропускаючи воду через турбіни. В результаті виробляється більше електроенергії(за такою системою працює також Київська гідроелектростанція).

Потреба гідро акумулятивних і гідравлічних електростанціях, які працювали б у час найбільшого споживання електроенергії (у так звані години „пік”, дефіцит у ній різко зростає), в Україні збільшується.Передбачається завершити спорудження Дністровської ГАЕС-2, а також двох електростанцій поблизу Південноукраїнської атомної електростанції : Ташлицької ГАЕС,що буде використовувати води Ташлицького водосховища (басейн Південного Бугу), і Олександрівської ГЕС.Передбачено реконструювати дніпровські гідроелектростанції, що значно збільшить їх потужність.

У гірському районі Закарпаття споруджено середню за потужністю Теребле-Ріцьку ГЕС.

В Україні почали працювати електростанції та установки на нетрадиційних джерелах енергії-сонячному випромінюванні, вітрі. Це тільки п’яток зародження нової енергетики, яка, за оцінками фахівців, має значні перспективи. Вивчається можливість використання енергії морських хвиль, тепла землі та інших джерел.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes