Відвідування музею Богдана та Параски Ханенків у м.Києві, Детальна інформація

Відвідування музею Богдана та Параски Ханенків у м.Києві
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Культура
Автор: Mihey
Розмір: 21.7
Скачувань: 1815
¤

f

3ископа-картезіанця”, Дієго Веласкеса „Портрет інфанти Маргарити”, Хуана де Сурбарана „Натюрморт з млинком для шоколаду” та Хуана Карреньо де Міранда „Портрет Карла ІІ”; Зала Мистецтва Франції 18-19 століття, де виставлено картини П‘єра Сюблейра „Портрет Бенедикта ХІV” 1746 року, Гаспара Дюге „Краєвид зі струмком”, Елізабет Віже Лебрен „Портрет Станіслава Августа Понятовського” 1797, Жака Луї Давида „Портрет Лазара Гама”, Луї Токке „Портрет дами з віялом” та Франсуа Буже „Амури” 1763року; Зала Живопису Італії 14-16 століть з картинами П’єтро Перуджино “Мадонна з немовлям”, Джованні Беліні „Мадонна з немовлям”, Джентіле Белліні „Портрет Патриція” та інших митців; І на кінець Зала Живопису Нідерландів, Франції, та Голландії 15-18 століть з творами художників кола Пітера Брейгеля старшого „Зимовий краєвид” та інших видатних діячів мистецтв.

Але особисто мою увагу привернула робота Дієго Веласкеса „Портрет інфантії Маргарити”, з яким я вже стикався під час відвідування курсів Історії мистецтв. Тож я просто не міг не звернути на неї своєї уваги.



Портрет инфанти Маргариты 1660 р.

Прадо, Мадрид.

Портрет написано Веласкесом в такому стилі, що з однієї сторони він відповідає стриманій ті аристократичній манері, в якій писалися портрети королівської сім’ї, але в той же час художник зміг всебічно розвернути свою художню майстерність в усьому блиску та шиці. Цей портрет є лише одним з серіїї портретів Маргарити написаних з 1653 по 1660 рік, по яким можна відстежити, як з милої дівчинки, схожої на „куклу”, вона перетворювалась в замкнуту дівчину-підлітка, вже добре усвідомлюючу своє високе положення. Для кожного полотнища Веласкес обирав конкретний колорит, змушуючи глядача милуватися грою тонів на костюмі інфанти, її прикрасах та зачісці. У всіх портретах колір та манера живопису допомагають ліпше відчути шарм героїні.

Академія муніципального управління

Звіт

відвідування музею мистецтв

Богдана та Параски Ханенків в м.Києві

Виконав:

Студент І курсу АМУ

Група МЗД-2

Шакуло Михайло

Київ 2004

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes