Давньокитайська медицина. Теорія та сучасність., Детальна інформація

Давньокитайська медицина. Теорія та сучасність.
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 5
Предмет: Культура
Автор: Ігор Бороденков
Розмір: 29.3
Скачувань: 2145
В давньосхідній медицині розрізняють плотні, полие і незвичайні органи.

П’ять плотних (паренхіматозних) органів: серце, печінка, селезінка – підшлункова залоза, легені, нирки. В ролі доповнювального до них прираховують перикард. Функція плотних органів – накоплення та зберігання життєвої енергії.

Шість полих органів: сечовий міхур, шлунок, товста кишка, тонка кишка, три частини тулуба, жовчний міхур. Функція полих органів – вироблення та транспортування поживних речовин.

Незвичайні органи це головний, спинний і кістковий мозок.



Методи вправ цигун різні в різних школах і сектах. В Китаї вони приблизно поділяються на п’ять шкіл: таоітську, будийську, конфуціанську, медичну та боксерську школу.

Ці школи відрізняються між собою: таоіська практикує укріплення і тіла й розуму як свою основну ціль; метод будийської школи робить акцент на “утримання свідомості” ; конфуціанська школа підкреслює ”регуляцію свідомості”; для медичної школи в цигун основною цілю являється виліковування хвороб; боксерська школа робить упор на виховання сили індивідуума проти моральних нападок і атак ворога з ціллю самозахисту.

Не дивлячись на їх відмінності, всі методи виконання цигун не виходять за рамки трьох загальних видів: нерухомий цигун, динамічний цигун і динамикостатичний цигун. Всі вони включають в себе три аспекти тренувань – тренування свідомості, тренування дихання і тренування тіла.

Давньокитайська медицина тисячолітньою практикою, довела свою ефективність в сучасному суспільстві з успіхом використовується для лікування і попередження самих різних хвороб.

Література

1.Овечкін А.М. Основи Чжень-цзю терапії. Видавництво “Голос”, 1991. – 417 ст.

2.Мальскій І.С. Китайський лікувальний цігун.-СПб.,1994.-352 ст.

3.Китайська Цігун-терапія: Пер. з англ.. – М.: Єнерго-К 45 атоммінздат, 1991 – 208 ст.: іл.

4.Цан Минву, Сунь Хингуань. Китайська терапія цигун. – М., 1994.

5.Традиційна медицина. Віталій Іванович Іванов. – М., 1991.

6.Игловкалование. Под общей редакцией Хоанг Бао Тяу Ла Кунг Ниеп.

перевод с вьетнамского П. И. Алешина. – М.: “Медицина”, 1989.

7.Нгуен Ван Нги."Патогенез заболеваний. Диагностика и лечение методами традиционной китайской медицины: иглоукалывание, массаж и прежигание.".1992.

8.Рекомендации по применению точечного массажа.

"Ваше здоровье - в ваших руках".

9.Пальцы врачуют сердце.

"Восточная медицина: самомассаж точек "Чжень - Цзю - Сюэ" по китайской методике при вегтососудиытой дестонии ("невроз сердца") ".

PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes