Викладання прав людини та учнівське самоврядування, Детальна інформація

Викладання прав людини та учнівське самоврядування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Педагогіка
Автор:
Розмір: 7.4
Скачувань: 1636
15. Кожний учень має право дізнатись про одержану оцінку на уроці (якщо його робота оцінюється), а результат контрольної роботи за час одного календарного тижня, якщо не має іншої домовленості зі вчителем.

16. Кожен учень має право на об'єктивну оцінку своєї праці. Основою оцінки не може бути принцип особистої симпатії чи антипатії вчителя.

17. Кожен учень несе відповідальність за збереження підручників, шкільного інвентаря, повинен дотримуватись бережливого ставлення до них.

18. Обов'язок кожного учня - відновити пошкоджене приладдя та інвентар, якщо це неможливо - відшкодувати матеріальні збитки.

19. Кожен учень має право обирати і бути обраним старостою класу, членом Ради Учнів, Козацької Ради Школи та інших демократичних інституцій школи за принципами встановлених законів демократичних виборів.

20. Кожен учень має право вибору участі в будь-якій ділянці позакласної роботи за своїми здібностями та вподобаннями. Ніхто не має права примушувати учня займатися позакласною роботою проти його волі.

21. Кожен учень, сам чи з друзями, має право організувати позакласний захід. Відповідальність за порядок під час заходів повністю покладається на нього.

22. Кожен учень має право вносити поправки в процедуру, доповнення та зміни до Хартії.

Львів. Вересень 1998 р.

Порядок вступу Хартії в силу

1. Хартію розглядають Рада учнів, Рада вчителів, Рада школи - і затверджується Головою (Отаманом) учнівської Ради, Директором школи, представником Ради школи.

2. Доповнення і поправки положень Хартії вступають в силу, коли їх затвердили 1/2 Ради учнів, Ради вчителів, членів Ради школи.

3. З метою нагляду і контролю за виконанням положень Хартії утворюється Шкільний Наглядовий Комітет.

Шкільний Наглядовий Комітет

1. Шкільний наглядовий Комітет (далі Комітет) розглядає письмові скарги учнів, учителів та батьків про порушення Хартії в школі і пропонує компетентним інституціям школи способи вирішення та усунення порушень. Комітет може пропонувати зміни чи доповнення до положень Хартії. В окремих випадках Комітет розглядає скарги і без письмового прохання потерпілого.

2. Комітет складається з 7 членів із доброю репутацією, яких обирають на 1 навчальний рік в місяці вересні. Новий Комітет починає свою роботу кожного календарного року 1 жовтня. Перший Комітет повинен бути обраний протягом місяця з дня підписання Хартії.

3. Трьох членів Комітету вибирає Рада учнів, двох - Рада вчителів, двох батьків - Рада школи.

4. Комітет обирає Голову Комітету та Секретаря, відповідального за документацію.

5. Засідання Комітету є правомочними, якщо беруть участь не менше п'яти членів.

6. Рішення Комітету є правомочним, коли за нього голосує половина членів Комітету, що беруть участь у засіданні.

7. Засідання Комітету є відкритим, гласним, якщо Комітет не вирішує інакше.

HYPERLINK "http://www.khpg.org" Матеріали взято з www.khpg.org/Права людини.Громадянська освіта

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes