Аграрне право України, Детальна інформація

Аграрне право України
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 3
Предмет: Правознавство
Автор:
Розмір: 12.9
Скачувань: 3369
4. Право засновництва/участі характеризується такими головними рисами, як і права членства у підприємстві кооперативного типу. Це право є загальним, рівним і особистим. Вирішення кожним селянином питання про створення для себе прав та обов’язків засновника (учасника товариства, про придбання акцій (часток) товариства і розпорядження цими акціями є особистою правомочністю всіх право- та дієздатних громадян України.

5. Право засновництва/участі виключає можливість взаємної відповідальності підприємства і його учасників по боргах один одного. Воднораз кредитори мають право вимагати від боржника-учасника товариства частки (акцій) у майні цих підприємств у рахунок погашення боргу. Громадянин-учасник, який несповна вніс свою частку, обумовлену в установчому договорі, несе відповідальність перед кредиторами підприємства в розмірі внесеної частки.



ІІІ: Відповідь:

1. Рішення з цього питання – є незаконним, оскільки максимальна тривалість робочого тижня за чинним трудовим законодавством може складати не більше 40 год. Це рішення буде неправомірним, якщо робочий день на підприємстві складав 8 днів. Але питання щодо тривалості робочого дня може бути вирішено на загальних зборах трудового колективу або зазначено в статуті КСП (стаття 23 Закону України “Про КСП”).

2. Рішення щодо зменшення присадибної ділянки сім'ї Петренка на 1/2 є неправомірними, оскільки дана ділянка належить всій сім'ї на праві власності (приватної), і не є спільним майном КСП.

3. Дане рішення є правомірним, у відповідності з аграрним законодавством, вступ у КСП може реалізовуватися шляхом приєднання приватного майна громадянина до майна КСП. ст.9 (частина ІІ п.1, п.3, ст.19)

4. Дане рішення є неправомірним. Член КСП отримує дивіденди у відповідності внесеної ним частки до статутного фонду КСП. Право на дивіденди є невід’ємним. У зв'язку з невиконанням трудового мінімуму може застосовуватись інша санкція ст.9 (частина ІІ п.1, п.3, ст.19)

Список використаної літератури.

Конституція України.

Закон України “Про сільськогосподарську кооперацію” – від 17 липня 1997р., зі змінами і доповненнями від 02.11.2000р.

Закон України “Про господарське товариство” – від 19 вересня 1991р.

Закон України “Про колективне господарське товариство” – від 14 лютого 1992р.

Аграрне право України. – підручник. – за редакцією академіка АПН, проф. В.З.Янчука.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes