Вибіркове спостереження, Детальна інформація

Вибіркове спостереження
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Математика
Автор:
Розмір: 20.4
Скачувань: 2161








п - число обстежених одиниць сукупності; n - число одиниць усієї /генеральної/ сукупності; ( 2 - дисперсія; t - коефіцієнт довіри.

- міжсерійною /міжгруповою/ дисперсією середніх.

r - це кількість відібраних серій, а R - кількість серій в усій /генеральній/ сукупності.

Формула граничного відхилення - це добуток коефіцієнта довіри t і серійної помилки вибірки (, або (=t( . Коефіцієнти довіри і величину помилки вибіркової середньої визначають за відповідними значеннями імовірностей

Величина помилки вибіркової середньої при 1( означає, що отриманий результат можна чекати в 683 випадках з 1000; відповідно при 2( - в 954, при 3(- в 997 випадках і т.д.

При цьому чим більше одиниць відібрано з усієї /генеральної/ сукупності, тим меншою буде розбіжність між середнім, тобто існує зворотний зв'язок між помилкою вибірки і числом відібраних одиниць.

Абсолютну величину відхилень частки ознаки за вибірковими даними від частки цієї ознаки у всій /генеральній/ сукупності визначають за формулою



- граничне відхилення частки ознаки вибіркової сукупності; W - частка одиниць, що досліджуються у вибірковій сукупності; Р - частка таких одиниць у всій /генеральній/ сукупності;



де т - кількість досліджуваних одиниць, що володіють цією ознакою, у вибірковій сукупності, п - кількість одиниць вибіркової сукупності.

Для розрахунків граничних відхилень при різних способах вибіркового спостереження використовують формули,

Формули розрахунку Граничних відхилень

від частки ознаки вибіркової сукупності

Спосіб

відбору Метод відбору

повторний | безповторний



Випадковий

Типовий

Серійний









Примітка. W(1-W) дисперсія частки одиниць, що володіють цією ознакою у вибірковій сукупності; W(1-W) - пі міжтипова /міжсерійна/ дисперсія.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes