Фінансовий менеджмент, його особлисвості, Детальна інформація

Фінансовий менеджмент, його особлисвості
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Менеджмент
Автор:
Розмір: 14.7
Скачувань: 4048
стратегічне планування;

планування реалізації стратегії;

Стратегічне планування полягає у розробці стратегії. В свою чергу стратегія – це всебічний комплексний план, призначений для забезпечення здійснення місії МП та досягнення її цілей.

Цілі МП формуються на довгострокові ( 5 років ), середньострокові ( 1 – 5 років ) і короткострокові ( до 1 року)

Довгострокове планування.

Довгострокове планування повинно передувати короткостроковому тому, що останнє виходить з ваших планів на майбутнє. Яким ви хочете бачити підприємство через декілька років?

Помилково було б вважати, що можна підтримувати діяльність на певному рівні, не плануючи свою діяльність та не вносячи змін. Приміщення й обладнання потребують ремонту. Змінюються смаки споживачів. Виникають нові тенденції.

Планування портібно зробити як тільки діяльність фірми вз-агалі розпочнеться. Плануванням потрібно займатися стільки, скільки існуватиме підприємство.

Короткострокове планування.

Короткострокові плани повінні випливати з планів довгострокових. Після того як описали орієнтири, можна поставити проміжні цілі для досягнення кінцевих результатів. Яке обладнання купувати вже зараз? Наступного року? І т.д.

Потрібно визначити цілі для деяких етапів, і звіряти з ними діяльність у відповідний час.

Організація — це процес формування структури системи, розподілення завдань, повноважень та відповідальності між членами організації для досягнення загальної мети її діяльності;

Другий різновид управлінської діяльності – організація – полягає, по суті, у групуванні людей та завдань. Планування вказує на результати. Яких треба досягти. А процес організації поєднує завдання, що необхідно виконати, та людей, виробничі потужності, інструменти, матеріали, потрібні для виконання цих завдань. Ні праціники, ні службовці обов”язки не організуються самі собою. Управляючий (менеджер) відповідає за їх організацію.

Організувати людей і завдання можна у декілька способів:

За часом (денна, вечірня та ічна зміни).

За функціями (функції реалізації, обліку).

За продуктом чи послугою.

За різновидом клієнтів.

За відділами.

Поділ на відділи закріплює обов”язки за відповідними групами. Ця надзвичайно важлива управлінська функція запобігає виникненню конфліктів у використанні простору, обладнання, персоналу, часу і тим самим значно полегшує подальшу діяльність.

Не існує єдиного правильного способу утворення відділів. Правильним шляхом буде то, який найбільше підходить до конкретного підприємства. Є підприємства, що використовують декілька організаційних принципів. Наприклад, магазин роздрібної торгівлі може організувати торгові площі за продуктовим або споживацьким принципом, а конторську діяльність – за функціями (купівля, продаж, склад, транспортування, технічне обслуговування).

На початку діяльності можна уособлювати всі відділи. Але якщо єсть хоча б один працівник, вже стає необхідним своєрідний поділ на відділи. Закріплення ділянок роботи за відділами також допоможе з”ясувати наявні проблеми та планування розширення. Діаграма, що показує взаємини між людьми, їх функціями та мірою відповідальності у процесі прийняття рішень, називається організаційною системою.

3.Мотивація, контроль

Робота з персоналом.

Після того як визначилися які необхідно виконати завдання потрібно найняти людей, котрі б їх виконували. Робота з персоналом складається з конкурсу на заміщення вакансій. Співбесід, тестування, спостерігання, прийому на роботу, навчання та підтримання навичок працівників на певному рівні.

Функція конкурсу полягає у створенні групи кандидатів. Чим успішніше ви проводите конкурс, тим більший у вас вибір і вищі шанси найняти найпрацездатніших працівників.

Після того як подали заяви на прийняття на роботу,потрібно ознайомитися з їх документами,щоб відібрати кандидатів на співбесіду.

Лідерство та мотивація.

Лідерство – це здатність змусити інших йти за вами. Цього можна досягнути з допомогою страху або постійних підштовхувань, але кращі ділові лідери – це ті, котрі виказують повагу до людей та виховують у них впевненість у тому, що вони можуть досягти особистих цілей, працюючи в даній компанії. Ефективне управління передбачає вивчення завдань, які висувають перед собою працівники, та надання підтримки у їх досягненні.

Існує багато видів і стилів лідерства: диктатура, демократичне лідерство, лідерство шляхом надання прикладу та “лігідне” лідерство. Не існує єдиного правильного стилю у лідерстві, адже лідери повинні пристосовувати свій стиль до обставин, що склалися. Лідерство і мотивація некваліфікованих працівників до виконання небезпечного завдання можуть зумовити необхідність суворих правил, високої дисциплвни і сильного авторитету. Лідерство у групі творчих людей, які виконують творчу або дослідницьку роботу, може вимагати свободи у поєднанні з заохоченням та відвертістю.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes